Economia

La carrossera Indcar d’Arbúcies creix un 40% durant el 2023

Ha tancat l’exercici facturant 45 milions d’euros

La companyia ha fabricat 453 minibusos i nou de cada deu s’han exportat a països com Itàlia, França, Suècia i Bèlgica

La carrossera Indcar d’Arbúcies, especialitzada a fabricar minibusos, ha crescut un 40% durant el 2023 i ha tancat l’exercici facturant uns 45 milions d’euros. Segons subratlla la companyia i recull l’Acn, aquest increment de vendes es deu, per una banda, a la recuperació del sector i, per l’altra, a l’aposta que fa Indcar per internacionalitzar-se.

De fet, dels 453 minibusos que va fabricar l’any passat -tant a Arbúcies com a la planta de Romania- pràcticament tots s’han venut a l’exterior (a països com Itàlia, França, Suècia i Bèlgica). El CEO d’Indcar, Gaël Queralt, destaca que en paral·lel a la represa dels viatges després de la covid-19, la companyia també ha sabut “consolidar la posició” al segment de minibusos “escolars i urbans”.

Fundada fa més d’un segle (en concret, el 1888) la companyia carrossera Indcar s’ha consolidat com a líder europeu del sector dels minibusos. Compta amb dues plantes de producció, una fàbrica a Arbúcies -on hi té la seu- i una altra a Romania, a més de filials comercials a Itàlia i a França. La seva plantilla supera els 280 treballadors.

La companyia gironina ha tancat el 2023 assolint un creixement de fins al 40% de les vendes i fregant els 45 MEUR de facturació. Al llarg de l’any passat Indcar va fabricar 453 minibusos des de les seves plantes, “una fita assolida gràcies a la recuperació del mercat turístic i la consolidació de la nostra posició al segment urbà i escolar”, destaca el CEO de la carrossera.

En paral·lel, Indcar també ha intensificat la seva presència en mercats exteriors. De fet, durant aquest últim any, el 89% del què ha facturat la companyia correspon a vendes fetes a l’estranger. Sobretot, a països com Itàlia, França, Suècia i Bèlgica (que encapçalen el rànquing).

De la gamma de minibusos que fabrica Indcar, el model amb més vendes ha estat el MOBI, que ha representat el 76% de tota la producció de la carrossera. És un minibús urbà, d’entre 30 i 40 places, pensat tant per al transport públic com per a trajectes escolars. A aquest el segueix el model WING -més específic per al turisme- que Indcar vol potenciar aquest 2024 (i que ja preveu fer-ne créixer les vendes).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA