Economia

economia

La UE i els EUA es comprometen a mantenir la cooperació tecnològica davant la Xina i Rússia

Brussel·les i Washington busquen alinear els objectius que els ajudin a reforçar la seva relació comercial

La Unió Europea i els Estats Units s’han compromès aquest divendres a mantenir la seva cooperació en àmbits com la intel·ligència artificial, el control sobre les plataformes digitals i la seva relació comercial, davant dels “riscos” que plantegen països com la Xina o Rússia o la guerra a Gaza.

Brussel·les i Washington volen col·laborar en un “context d’importants esdeveniments i desafiaments geopolítics, inclosa la guerra d’agressió no provocada i injustificada de Rússia contra Ucraïna i l’escalada de violència a l’Orient Mitjà, que han sacsejat l’ordre internacional basat en regles”.

Així es desprèn del comunicat conjunt que Brussel·les i Washington han publicat aquest divendres i recollit per l’agència Efe, al final de la trobada del Consell de Comerç i Tecnologia (TTC, per les seves sigles en anglès), el fòrum que van crear en 2021 per a cooperar en aquestes qüestions, celebrada a la ciutat flamenca de Lovaina.

La UE i els EUA consideren que la intel·ligència artificial té “el potencial d’abordar alguns dels més grans desafiaments del món”, però aposten per un desenvolupament de la tecnologia transparent i capaç de mitigar, alhora, els riscos que planteja i es van comprometre a treballar també amb tercers països com el Regne Unit o el Canadà.

A més, han reafirmat les seves “preocupacions compartides sobre els desafiaments que plantegen” a la seguretat econòmica, entre altres qüestions la coerció econòmica, la militarització de les dependències econòmiques i l’ús de polítiques i pràctiques no comercials per part de tercers països”.

I en aquest sentit, segons indica l’agència Efe, la UE i els Estats Units es mostren disposats a cooperar amb els seus socis internacionals que comparteixen les “preocupacions sobre la Xina”, respecte a les seves pràctiques comercials i la seva incidència en les cadenes de subministrament de l’economia global.

També destaquen “la cooperació sense precedents en mesures contra Rússia i Bielorússia”, per la guerra a Ucraïna.

“Continuarem treballant per a alinear encara més les prioritats de la Unió Europea i els Estats Units sobre les restriccions a l’exportació russa i la coordinació dels missatges internacionals sobre aquestes prioritats per a combatre l’evasió i millorar l’eficiència i eficàcia dels controls nacionals”, asseguren en el comunicat.

En un moment en el qual Brussel·les i Washington han augmentat la pressió sobre les grans plataformes digitals, assenyalen que aquestes “haurien d’exercir una més gran responsabilitat per a garantir que els seus serveis contribueixin a un entorn digital que protegeixi, empoderi i respecti als seus usuaris”.

També demanen a aquestes empreses que adoptin “les accions necessàries” per fer front a l’impacte que els seus serveis tenen en la salut mental i el desenvolupament dels joves.

I es comprometen a combatre les campanyes de desinformació en internet “en un context d’eleccions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona