Economia

unió europea

La Comissió Europea investigarà les subvencions a productors xinesos de turbines eòliques

La vicepresidenta executiva de la CE recorda que l’any passat ja es va fer una investigació similar sobre els vehicles elèctrics procedents de la Xina

La Comissió Europea (CE) ha anunciat aquest dimarts que ha obert una investigació sobre presumptes subvencions il·legals a productors xinesos de turbines eòliques, en relació amb les condicions per al desenvolupament de parcs eòlics a Espanya, Grècia, França i Bulgària.

La mesura, anunciada per la vicepresidenta executiva de la CE, Margrethe Vestager, en una conferència en la Universitat estatunidenca de Princeton, respon al temor de la Unió Europea (UE) al fet que les subvencions estatals suposin un cas de competència deslleial en traduir-se en preus més baixos de les turbines xineses en relació amb les produïdes a Europa.

“Les recerques que duem a terme o les noves eines que hem desenvolupat no pretenen limitar l’èxit de la Xina. Pretenen restablir l’equitat en les nostres relacions econòmiques. Tothom pot comerciar amb Europa, però han de respectar les regles”, ha asseverat la política danesa.

Vestager ha recordat l’important paper que juga la Xina en la indústria dels panells solars, “atraient inversió estrangera”, adquirint tecnologia “no sempre de manera transparent”, concedint “subvencions massives” als proveïdors nacionals i exportant l’excés de capacitat a la resta del món “a preus baixos”.

El resultat del domini xinès en aquest àmbit suposa que, avui dia, “menys del 3%” dels panells solars instal·lats a la UE es produeixen a Europa, segons la vicepresidenta.

“Les nostres economies no poden absorbir això. No sols és perillós per a la nostra competitivitat. També posa en perill la nostra seguretat econòmica”, ha afegit.

A l’octubre de l’any passat, la CE ja va iniciar una investigació antisubvencions de característiques similars sobre les importacions de vehicles elèctrics procedents de la Xina, ha recordat Vestager.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona