Economia

economia

Chery fabricarà vehicles elèctrics a l’antiga planta de Nissan a la Zona Franca

Torrent viatja a la Xina per ultimar l’acord

L’automobilística xinès Chery desembarcarà finalment a Barcelona, on fabricarà vehicles elèctric a la l’antiga planta de Nissan a la Zona Franca, que convertiria Catalunya en l’única seu de l’empresa del gegant asiàtic a Europa. D’aquesta manera es culmina un any de negociacions per aconseguir que el fabricant xinès s’instal·li a la capital catalana, segons han confirmat fonts de la negociació a CincoDías, tot i que altres mitjans internacionals ho donen per fet citant fonts del ministeri d’Indústria.

La confirmació de l’acord arriba poques hores abans que el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, viatgi a la Xina per reforçar la captació d’inversió estrangera productiva a Catalunya i per reunir-se amb directius de Chery a la seu central de la companyia, a la regió de Wuhu.Torrent ha demanat ser “cauts” davant l’acord imminent amb la marca asiàtica.

L’acord amb el grup xinès garantiria la càrrega de treball suficient per absorbir els prop de 600 extreballadors de Nissan pendents de recol·locar, i que fins a l’octubre compten amb contractes de formació.

Les negociacions perquè Chery desembarqui a Barcelona s’han realitzat a diverses bandes, amb la participació de la Generalitat i el Ministeri d’Indústria. En el marc d’aquests contactes, delegacions de Btech, la companyia catalana encarregada de la reindustrialització de la planta de Zona Franca, han visitat Wuhu (Xina), i tècnics i directius de Chery han viatjat també ja diverses vegades a Barcelona. De fet, aquesta setmana també s’han traslladat fins a Wuhu per ultimar l’acord.

Segons apunta El economista, l’acord inclouria la producció del model elèctric Omoda 5 a les instal·lacions de la Zona Franca. En un primer moment s’havia dit que els models vindrien semiensamblats.

El Pacte Nacional de la Indústria

La notícia sobre la instal·lació de Chery a Barcelona arriba el mateix dia que el conseller Torrent ha fet balanç del Pacte Nacional per la Indústria. Segons el conseller elgovern va executar un 97% del pressupost previst en el Pacte Nacional per a la Indústria, 786,39 milions d’euros, durant el 2023. Unes xifres que Torrent ha qualificat “d’excel·lents” i que això es demostra en els registres d’ocupació o exportacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona