Economia

Unió europea

La CE demana explicacions a X per retallar els recursos en moderació de continguts

La petició de Brussel·les forma part de l’expedient obert el desembre de 2023 contra la plataforma d’Elon Musk

Brussel·les ha demanat aquest dimarts explicacions la xarxa social X per haver retallat en un 20% la seva plantilla de moderadors de continguts respecte de l’octubre del 2023. La Comissió Europea ha enviat una petició formal d’informació a l’empresa d’Elon Musk sobre aquesta disminució dels recursos dedicats a la moderació de continguts i també li ha sol·licitat explicacions sobre com les seves mesures per mitigar els riscos relacionats amb l’ús d’eines d’intel·ligència artificial generativa en els processos electorals, difusió de contingut il·legal i protecció de drets fonamentals.

Aquesta petició de l’executiu presidit per Ursula von der Leyen és un nou pas en la investigació que va obrir el desembre del 2023 contra X per analitzar si la xarxa social incomplia la llei de serveis digitals en qüestions relacionades amb la gestió de riscos, la moderació de contingut i la transparència en publicitat, entre d’altres.

La plataforma X, abans Twitter, té de termini fins al 17 de maig per aportar a l’executiu comunitari la informació demanada sobre la moderació de continguts i accions contra l’impacte de la intel·ligència artificial generativa. En cas de no obtenir la informació desitjada, segons explica l’ACN, Brussel·les podria imposar multes periòdiques a la companyia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]