Economia

ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

L’oferta d’allotjaments turístics al Vallès Occidental va augmentar, el 2023, un 35,6% respecte de l’any anterior fins arribar als 541, sobretot per l’increment de més de 40% d’habitatges d’ús turístic (473), més que no pas d’establiments hotelers (57 i un augment del 3,6%), turisme rural (4 i un increment del 33%) i albergs (6 amb una pujada del 20%). El nombre de places hoteleres continua tenint, però, el principal pes de l’oferta de places, representant el 68,4% de l’oferta a la comarca. Aquestes són algunes de les xifres de l’informe anual que elabora la Diputació de Barcelona recollint l’activitat turística a la comarca que s’analitza amb les dades dels establiments hotelers i que indica que la demanda s’ha incrementat un 6,3% en nombre de viatgers i un 4,7% en el de pernoctacions.

El pes de les places turístiques de la comarca respecte del total de l’entorn de Barcelona supera lleugerament el 5%, que com a tret diferencial ofereix les mateixes places durant tot l’any i no està subjecte a l’estacionalitat com passa amb les del voltant de la capital catalana.

L’estada mitjana és de 2 nits, valor inferior a les 2,7 nits de mitjana en el total de Barcelona, i la procedència es reparteix en entre el turisme domèstic (60%) i l’estranger (40%). L’estada mitjana del mercat estranger (2,2 dies), és una mica superior al de la del mercat domèstic (2 dies).

El perfil del turista és majoritàriament un home (67,8%), d’una edat mitjana de 43 anys, amb un motiu de visita professional (35,6%) i que viatja majoritàriament sol (35,6%). La meitat són turistes que fan una primera visita i l’altra, repetidors i la valoració de la comarca és superior a 8,4 sobre 10. La despesa que fan és de 693 euros –300 per a desplaçaments, 213 per a allotjament i 178 per a l’estada–, superior a la dels qui s’allotgen en hotels a Barcelona (551 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les pensions creixen un 5% al maig, amb 1.304 euros de mitjana

barcelona
girona

Nestlé instal·larà una altra caldera de biomassa a la fàbrica de cafè del Gironès

girona
economia

Les hipoteques d’habitatges cauen un 20% al març

barcelona
enogastronomia

El Barcelona Wine Week (BWW) ocuparà dos pavellons a la Fira

Barcelona

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona
ECONOMIA

Puja la despesa dels turistes a les comarques de Barcelona

Barcelona