Economia

ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

L’oferta d’allotjaments turístics al Vallès Occidental va augmentar, el 2023, un 35,6% respecte de l’any anterior fins arribar als 541, sobretot per l’increment de més de 40% d’habitatges d’ús turístic (473), més que no pas d’establiments hotelers (57 i un augment del 3,6%), turisme rural (4 i un increment del 33%) i albergs (6 amb una pujada del 20%). El nombre de places hoteleres continua tenint, però, el principal pes de l’oferta de places, representant el 68,4% de l’oferta a la comarca. Aquestes són algunes de les xifres de l’informe anual que elabora la Diputació de Barcelona recollint l’activitat turística a la comarca que s’analitza amb les dades dels establiments hotelers i que indica que la demanda s’ha incrementat un 6,3% en nombre de viatgers i un 4,7% en el de pernoctacions.

El pes de les places turístiques de la comarca respecte del total de l’entorn de Barcelona supera lleugerament el 5%, que com a tret diferencial ofereix les mateixes places durant tot l’any i no està subjecte a l’estacionalitat com passa amb les del voltant de la capital catalana.

L’estada mitjana és de 2 nits, valor inferior a les 2,7 nits de mitjana en el total de Barcelona, i la procedència es reparteix en entre el turisme domèstic (60%) i l’estranger (40%). L’estada mitjana del mercat estranger (2,2 dies), és una mica superior al de la del mercat domèstic (2 dies).

El perfil del turista és majoritàriament un home (67,8%), d’una edat mitjana de 43 anys, amb un motiu de visita professional (35,6%) i que viatja majoritàriament sol (35,6%). La meitat són turistes que fan una primera visita i l’altra, repetidors i la valoració de la comarca és superior a 8,4 sobre 10. La despesa que fan és de 693 euros –300 per a desplaçaments, 213 per a allotjament i 178 per a l’estada–, superior a la dels qui s’allotgen en hotels a Barcelona (551 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia