Economia

L'atur de la zona euro s'enfila fins el 8% aquest desembre, el seu màxim des del 2006

Economia

L'atur de la zona euro ha crescut una dècima més aquest desembre i ja ha arribat al 8%, el seu màxim des del 2006. I l'Estat espanyol és, cada cop amb més diferència, el soci de la Unió Europea amb la taxa de desocupació més elevada, del 14,4%, a tres i a quatre punts de distància de Letònia i Eslovàquia, que pateixen un atur del 10,4% i del 9,4%, respectivament.

Així ho ha confirmat aquest divendres l'oficina estadística comunitària, Eurostat, que xifra en 17,91 milions els desocupats que hi ha a la UE, el 69,2% dels quals són a la zona euro. En el conjunt dels 27 la taxa d'atur ha crescut també una dècima aquest desembre fins situar-se en el 7,4%.

Només 2 dels 27 socis han aconseguit, tot i la crisi, reduir el nombre dels desocupats en una dècima, Malta i Holanda, que tenen una taxa del 5,7% i del 2,7%, respectivament. L'holandesa és la més baixa de la UE. En 4 estats més, l'atur no ha millorat ni empitjorat aquest gener: Suècia (6,9%), Finlàndia i Polònia (6,5%) i Eslovènia (4,3%).

La resta de socis han vist créixer l'atur, tot i que Grècia, França, Itàlia, Romania i el Regne Unit no han facilitat les seves dades a Eurostat.

El ranking
L'Estat espanyol no només lidera el rànquing comunitari en aturats sinó que també és el soci que més ha vist créixer la taxa de desocupació en el conjunt del 2008, del 8,7% al 14,4%. Hongria i Irlanda són el quart i el cinquè estat amb la taxa més elevada, del 8,5% i del 8,2%, mentre que Àustria, Xipre, Eslovènia i Dinamarca són els socis amb menys aturats, després d'Holanda, amb el 3,9%, 4,2%, 4,3% i 4,5% de la població activa, respectivament. Durant el 2008, 1.665 milions d'europeus van perdre el seu lloc de feina, la majoria dels quals, 1.397, a la zona euro, informa Eurostat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.