Economia

El Banc d'Espanya confirma que Espanya no havia superat la recessió l'últim trimestre del 2009

L'organisme regulador aposta per la remodelació de les pensions per a l'equilibri financer del sistema públic, però reclama una reforma estructural

L'economia espanyola va continuar en recessió en els últims tres mesos del 2009. Així ho indiquen les dades que el Banc d'Espanya ha fet públiques aquest divendres, i segons les quals en l'últim trimestre de l'any el producte interior brut va caure un 0,1% respecte al trimestre anterior. El descens acumulat per a tot el 2009 és del 3,6%.

Més encara. Segons el Banc d'Espanya, aquesta és la caiguda més important de l'activitat de les últimes dècades. En aquest sentit, l'organisme regulador celebra la remodelació de les pensions per a l'equilibri financer del sistema, però reclama una reforma estructural que permeti recuperar el creixement a llarg termini.

L'organisme entén que el govern inclou aquesta mesura en el seu esforç per reduir el dèficit a nivells propers al 3% el 2011.
 
L'entitat que presideix Miguel Ángel Fernández Ordóñez apunta que el consum de les famílies podria haver crescut lleugerament empès per la compra de vehicles, tot i que és un creixement força dèbil atesa l'alta taxa d'atur i les restriccions del crèdit. Les famílies, principalment, opten per estalviar.

La caiguda de la inversió també s'alenteix, cosa que reflecteix la incertesa del moment econòmic actual i la dificultat de les empreses per accedir a formes de finançament.

Amb la dada de l'últim trimestre l'economia espanyola acumula 7 trimestres de caigudes i 5 de retrocessos interanuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.