Economia

Els parcs aquàtics del Maresme salven la temporada

Illa Fantasia de Vilassar de Dalt i Marineland de Palafolls preveuen tancar l'estiu amb els mateixos usuaris que l'any passat, malgrat la crisi i el mal temps

Els parcs de Girona, per contra, perden un 10% de visitants

Els parcs aquàtics del Maresme preveuen tancar la temporada amb els mateixos visitants que l'any passat. Tot i admetre que la situació de crisi i el fet que les dues primeres setmanes d'agost no va fer bon temps no els està ajudant gaire, els responsables de recintes d'oci són optimistes. Malgrat que el pic de visites es produeix normalment al llarg de les tres primeres setmanes del mes d'agost i que la davallada del nombre de clients durant aquests dies no es recuperarà, esperen que la temporada se salvi amb el que queda d'estiu.

En aquest sentit, al parc aquàtic Illa Fantasia de Vilassar de Dalt, admeten que el mes de juliol va ser bo però que el mal temps de la primera quinzena d'agost va fer que les previsions es trastoquessin. “Malgrat tot, creiem que no caurem gaire, i que acabarem el temporada d'estiu més o menys bé, amb les mateixes visites que l'any anterior”, comenta el gerent del parc, Joan Cama, que defensa que una de les prioritats d'aquest any ha estat presentar un bon ventall d'ofertes que serveixin per atreure més clients.

Aquest esforç, segons Cama, s'ha vist recompensat amb un cert increment de públic estranger. A més, la proximitat d'Illa Fantasia a Barcelona sempre atreu molts residents de l'àrea metropolitana. “Si bé el públic català ha augmentat els dies entre setmana, els caps de setmana continua augmentant el nombre de visitants sud-americans”, hi afegeix. El parc, en renovació constant d'ençà que l'any 2005 va canviar de propietaris, ha anat incorporant serveis i, si ara fa dos anys va inaugurar una atracció nova, aquest any la novetat ha estat la millora d'una de les piscines. Tot i que la voluntat dels gestors actuals és trobar propostes diferents, el director d'operacions admet que els clients, quan trien Illa Fantasia, el que volen és banyar-se i tirar-se pels tobogans.

Marineland

Els responsables de Marineland, l'altre parc aquàtic de la comarca, també expliquen que tancaran l'estiu igual que l'any passat. “Potser haurem tingut una mica menys que el 2009”, comenten, tot i que recorden també que encara no s'ha acabat la temporada. Agustí Villar, director comercial del parc, destaca que els últims anys ha canviat el tipus de visitant i que, si abans els operadors turístics controlaven molt més la quantitat d'entrades, ara els clients van més per lliure i, si ho necessiten, reserven a través d'internet. Villar considera que el públic català es manté, com altres anys, però que el col·lectiu que ha experimentat un augment important en el nombre de visites és el dels països de l'est d'Europa i, per contra, el d'anglesos ha disminuït. Que la quantitat de visitants sigui més baixa que l'any passat s'atribueix sobretot al mal temps i al fet que, per exemple, el cap de setmana amb més ocupació (el 14 i el 15 d'agost) plogués. “La gent només ve quan fa un dia radiant; si plou o bufa massa vent, tria altres coses, com ara excursions a Barcelona”, diu. Si Illa Fantasia té com a reclam les atraccions aquàtiques, a Marineland les activitats d'èxit són les trobades amb dofins i les exhibicions d'aquests animals.

Un 10% menys als de la demarcació de Girona

Si als parcs aquàtics del Maresme diuen que salvaran la temporada pels pèls, els responsables dels de les comarques gironines admeten que han perdut visitants respecte de l'estiu passat. Ho atribueixen també a la crisi, però sobretot, al mal temps. Així, als parcs Aquadiver de Platja d'Aro i Waterworld de Lloret de Mar, gestionats per la mateixa empresa, s'afanyen a recalcar que la temporada no s'ha acabat, però que a finals de juliol ja s'apreciava una petita baixada respecte del 2009, tot i que la quantitat de visitants era semblant. Als dos recintes es preveu que la davallada del nombre de clients serà d'entre un 10% i un 15% aquesta temporada. Pel que fa al parc Aquabrava de Roses, la directora comercial del centre, Maribel López, explica que aquest estiu està sent una mica més fluix que l'any passat també per culpa del mal temps. “Ha plogut i ha fet vent, i aquests dies nosaltres punxem, la gent ve quan fa un dia molt maco”, explica López. La responsable del parc concreta que el mes més dolent ha estat l'agost, tot i que confia que la primeria de setembre vagi més bé. En espera de poder disposar de les dades concretes del mes d'agost, calcula que al juliol el nombre de visites es va reduir d'un 5%.

4,5
mesos l'any és el temps que el parc aquàtic Illa Fantasia de Vilassar de Dalt té obertes les portes. Ha previst acabar la temporada el proper cap de setmana.

LES XIFRES

26
anys són els que té d'història el parc aquàtic, delfinari i zoo marí Marineland de Palafolls. Les instal·lacions es van inaugurar el 19 d'abril del 1984.
18
atraccions són les que estan disponibles al parc aquàtic d'Aquabrava, que aquesta temporada ha renovat alguns dels seus serveis.
La gent només ve quan fa un dia radiant i, si no fa bo, tria una altra cosa
Agustí Villar
director comercial de marineland
140.000
és el nombre de visitants que rep cada any el parc aquàtic d'Aquabrava, situat al municipi de Roses. El recinte estarà obert fins al 12 de setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ