Economia

El Parlament insta el govern a “possibilitar” un eventual procés de fusió de caixes d'estalvis

La proposta reclama que es mantingui un sistema català per a aquestes entitats, però evita fer referència al TC

El Parlament de Catalunya insta el govern de la Generalitat a possibilitar un eventual procés de fusió de caixes d'estalvis, “emprès, madurat i finalitzat per les caixes mateixes". Segons una moció aprovada aquest dijous per la cambra catalana, aquest eventual procés haurà de respectar el paper financer i d'obra social de les entitats, i que tingui el menor impacte possible en les plantilles.

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una moció votada per la pràctica unanimitat dels diputats, a excepció dels tres del grup mixt, que havia estat presentada pel diputat de CiU Antoni Fernández Teixidó, amb un parell d'esmenes del tripartit. El text de la moció insta el govern a "defensar un sistema financer català de caixes d'estalvis, que fruit d'una reestructuració del sistema actual passi a ser més ordenat i més fort per afrontar i facilitar amb garanties, per a l'estalvi i el finançament de famílies i empreses, el procés de sortida de l'actual crisi econòmica". També reivindica “un sistema català on les caixes catalanes segueixin sent catalanes i no entrin en un sistema interterritorial”.

El text inicial de Fernández Teixidó plantejava a més "recórrer al Tribunal Constitucional en defensa de l'autogovern català" si les competències de la Generalitat es veien afectades per l'aprovació definitiva del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). El tripartit, per mitjà del diputat d'ERC Sergi de los Ríos ha garantit a Fernández Teixidó que "en molt pocs dies" veurà com el govern de Catalunya "reaccionarà" en defensa de "les competències que envaeix el FROB" a canvi de la retirada de la referència al Constitucional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona