Economia

L'Ajuntament de Badia matisa ara que dóna suport a les consultes populars però no a les independentistes

L'alcaldessa socialista, Eva Menor, diu que es va acceptar la moció per fer preguntes sobre "els afers públics"

L'Ajuntament de Badia del Vallès ha demanat als mitjans de comunicació que "rectifiquin les interpretacions mal intencionades entorn al tema de consultes populars". Segons un comunicat de l'equip de govern, ahir es va aprovar en el ple una moció presentada per CiU, per tal “d'acceptar qualsevol consulta popular organitzada per qui vulgui i que vagi encaminada a saber l'opinió sobre temes importants que afectin a la vida social”. Una moció que, tot i obrir la porta a la possible organització d'una consulta popular a favor de l'autodeterminació, no significa, segons el govern municipal del PSC, que ells donin suport a aquesta mena de consultes, una afirmació que també coincideix amb la tesi del primer secretari del PSC del Vallès Sud, Paco Bustos.

Des de l'Ajuntament badienc expliquen que després que el grup municipal del PSC votés a favor de la moció, l'alcaldessa Eva Menor va puntualitzar que “es dóna suport a les consultes populars, però això no vol dir que també es faci amb les consultes independentistes”.

Menor ha manifestat que s'ha acceptat la moció “com una cosa més de l'esdeveniment comú, amb la intenció que la ciutadania pugui intervenir en els afers públics, com per exemple: impulsar consultes per atorgar el nom d'una plaça, fer propostes d'urbanització de parcs, jardins i places, així com opinar sobre qüestions polítiques quotidianes”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona