Economia

la crònica

Incrementar l'autoestima

El jurat de la Cambra va fer una menció a l'últim llaguter de l'Ebre

Més de 400 persones, entre empresaris i polítics, van assistir dimecres a la nit al sopar de lliurament dels premis Cambra 2010, un reconeixement que la Cambra de Comerç de Tortosa organitza per primera vegada amb l'objectiu d'incrementar l'autoestima del teixit industrial, comercial i turístic de les Terres de l'Ebre. “En temps difícils com els actuals, donar suport, agrair l'esforç i la bona feina dels empresaris és molt necessari”, va manifestar el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, que va aprofitar la presència del conseller d'Innovació, Josep Huguet, a l'acte, per reclamar als polítics que redueixin l'estructura d'alts càrrecs a l'administració, com una mesura per combatre la crisi econòmica. Una crisi, però, que els empresaris van oblidar durant unes hores a l'hotel Villa Retiro de Xerta, on ningú parlava d'expedients de regulació d'ocupació ni de la vaga general del 29 de setembre contra la reforma laboral i, en el cas de les Terres de l'Ebre, per reclamar la reindustrialització del territori. Huguet va admetre que és necessari reformar l'administració, però va destacar “l'edat d'or” que han viscut les comarques ebrenques després de “la revolta de l'aigua”. I en aquest sentit, es va referir a actuacions que s'han impulsat des del Departament que presideix, com el plans de dinamització del sector del moble i de l'aqüicultura, el pla de foment turístic de Tortosa o el pla de foment dels espais de la Batalla de l'Ebre.

Tot i que l'àmbit de la Cambra de Comerç de Tortosa es limita al Baix Ebre i el Montsià (i només dos municipis de la Ribera d'Ebre, que són Ginestar i Rasquera) els premis Cambra 2010 s'estenen a totes les Terres de l'Ebre i, evidentment, entre els guardonats n'hi ha de la Terra Alta i la Ribera. Així, de les 28 candidatures que optaven als premis, la Cambra va lliurar 12 distincions. Pel que fa al sector comerç, Curmac Elevació SL va rebre el premi a la internacionalització; la cooperativa Soldebre a la responsabilitat social empresarial; Querol Club de l'Oficina, a la innovació, i Yuka a la millor estratègia i iniciativa per l'empresa. En el cas de la indústria, el premi Cambra 2010 a la internacionalització 2010 va ser per a Amitech; Cemex va rebre el guardó a la responsabilitat social empresarial; Grisverd a la innovació i Global Diversa a la millor estratègia. Finalment, el premi a la internacionalització del sector serveis va ser per al celler Edetària; l'estació nàutica de la Ràpita va rebre el premi a la responsabilitat social empresarial; Fàbregues SL a la innovació i Esteller Parquet a la millor estratègia. El jurat també va entregar tres reconeixements i tres mencions especials, el més emotiu dels quals va ser el que van lliurar al miravetà Enric Fabregat, l'últim llaguter de les Terres de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona