Els treballadors de Lear accepten, per un marge de cinc vots, l'ERO de 30 dies

Queden exclosos de l'expedient de regulació d'ocupació els treballadors més grans de 57 anys

El resultat de les votacions va ser de 405 vots a favor, 400 en contra, 33 vots en blanc i 7 de nuls, d'una plantilla d'uns 1.100 treballadors, i està previst que el Departament de Treball de la Generalitat aprovi la proposta d'expedient.

L'expedient afecta gairebé la totalitat de la plantilla, per un període de 30 dies, fins al 30 de setembre. Els treballadors més grans de 57 anys n'han quedat exclosos.

L'empresa s'ha compromès a aportar un complement salarial d'un 50% al personal tècnic i d'oficines i d'un 80% al personal amb retribucions diàries, que inclou els treballadors dels tallers. També garanteix el 100% de les pagues extraordinàries i els dies de vacances.

El comitè d'empresa de Lear s'havia mostrat contrari a l'aplicació de l'ERO que la direcció els va presentar a mitjan abril, i no serà fins avui que farà una primera valoració dels resultats. Entre les condicions que s'han introduït hi ha la demanda d'un equilibri pel que fa a l'aplicació entre les diferents línies de treball, a tallers, departaments d'oficines i enginyeries. Un equilibri que es reconeix que serà difícil i que té com a exemple l'aplicació de les jornades irregulars o d'aturades previstes en el conveni, que no han repercutit entre el personal d'oficina.

Les excepcions als 30 dies que l'empresa podrà utilitzar en funció de les demandes de treball es concreten, a més d'eximir els treballadors més grans de 57 anys, en la possibilitat d'acollir-se a dies de jornada laboral irregular. En aquest cas es troben els treballadors de 55 i 56 anys, que s'hi podran acollir en deu dels trenta dies de l'expedient. El personal tècnic i d'oficines ho podrà fer en cinc dies i, si es dóna el cas que algun treballador no vol entrar a la prestació de desocupació, l'empresa continuarà cotitzant el seu lloc de treball, però els dies d'aturada no serien retribuïts.

L'empresa també haurà d'avisar de les aturades en un termini de tres dies i, en la mesura que pugui, els dies de l'expedient quedaran vinculats a festius o caps de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona