Economia

Ambisist, un servei integral de neteja

productes

L'empresa, amb seu a Aiguaviva, comercialitza i distribueix més de 2.000 referències d'articles i maquinària específics per a la higienització professional

Barcelona i la zona metropolitana han de ser el pol de creixement de la companyia en els propers anys

L'expansió i consolidació de fa anys els ha permès que s'adeqüin a la nova realitat

L'empresa Ambisist va començar l'activitat fa vint anys comercialitzant ambientadors i destructors de males olors. Actualment distribueix més de 2.000 referències de productes. L'evolució, progressiva i constant, ha fet que aquesta companyia s'hagi convertit en un referent en el sector de la neteja per a la indústria, l'hostaleria, col·lectivitats i serveis, entre d'altres. A Ambisist no tan sols venen productes sinó també maquinària industrial de neteja, que es pot adquirir o bé llogar. Plenament consolidada a les comarques gironines, un dels seus objectius és fer-se un lloc a la ciutat de Barcelona i a la seva zona metropolitana. També té clientela a comarques com Osona o el Maresme. La compra de la cartera de clients d'una empresa barcelonina, el 2006, els ha permès que s'hagin posicionat a la capital catalana, que s'ha de convertir en el seu pol de creixement en els propers anys.

Els administradors d'Ambisist, Josep Calahorra i Vicenç Roa, fan balanç d'aquests vint anys: “des d'un bon inici teníem la idea de créixer i ho hem fet de manera continuada, sense estancar-nos”. De fet, ells van començar sent els únics treballadors de l'empresa; ara ja disposen d'una plantilla de 32 persones.

Una àmplia gamma de productes

Des de restaurants fins a un hospital, una escola o una indústria, tots són clients potencials d'Ambisist. En el seu catàleg de productes hi trobem perfumadors d'ambient, sistemes d'ambientació per a lavabos, productes de neteja de tota mena, sabons de mans, tractament de terres, cel·luloses, productes per a la bugada o altres de molt més específics com un líquid per eliminar grafits. Pel que fa a la maquinària, ofereixen aspiradores, rentavaixelles i rentadores industrials, màquines de pressió o abrillantadores, entre d'altres. Ofereixen productes i referències de marca pròpia o d'altres com Kühn, Vileda, Kimberly-Clark, Jofel, Procotec o Nilfisk Advance, entre d'altres.

Pel que fa als productes, una de les últimes novetats és una gamma de concentrats que permeten que, d'un litre de producte, se'n pugui obtenir fins a 75 litres. Això minimitza residus i efectes del transport. Un altre tret que destaca l'empresa és el respecte per al medi ambient. En aquest sentit, disposen de productes ecològics i també de la certificació Ecolabel, a part d'altres acreditacions de qualitat.

Per a Roa i Calahorra, el tret diferencial d'Ambisist respecte a d'altres empreses del sector és “el seu ampli ventall de productes, que permet oferir de tot al client”. A Ambisist, no només se centren a distribuir sinó que assessoren a través de l'estudi de les necessitats d'higienització de l'empresa o negoci. Per tant, poden confeccionar un pla de neteja que estipuli quins productes es necessiten, amb quina freqüència, quins documents són necessaris per fer-ne un seguiment correcte. I tanca el procés fent un subministrament continu dels productes, fent el manteniment de la maquinària i formant els treballadors del client perquè facin un ús adequat dels productes proposats.

Rendibilitat contra la crisi

Segons Calahorra i Roa, a Ambisist mantenen una facturació de 3,5 milions d'euros i afronten la crisi actual “de manera ferma amb una estabilitat financera”. Els administradors de la companyia expliquen que, abans que la situació econòmica empitjorés, l'aposta era “fer créixer l'empresa i dotar-la de tot el necessari”. Segons afirmen, d'aquesta manera han pogut adequar l'empresa a la nova realitat amb facilitat. “Això ens ha permès mantenir la plantilla i, tot i que no hem crescut tant comercialment, sí que hem tret rendibilitat de la situació”, declaren Calahorra i Roa, que concreten aquest punt: “per exemple, hem contractat un informàtic per no anar a buscar el servei a fora o un dissenyador que ens gestioni directament la pàgina web i altres iniciatives”.

Instal·lacions de 3.000 m²

En aquests darrers vint anys, a Ambisist, han crescut en volum de negoci i també pel que fa a les instal·lacions. Els inicis de l'empresa els trobem en un local de 100 metres quadrats. Ara per ara la companyia està ubicada en unes instal·lacions de 3.000 m², al polígon industrial d'Aiguaviva. Un objectiu més immediat d'Ambisist és impulsar una pàgina web nova per promoure les vendes a través d'internet. Roa i Calahorra reconeixen que avui per avui les comandes per internet representen una part proporcional molt petita. “Podríem dir que la nostra web s'utilitza com a intranet per part dels nostre clients, que solen fer consultes a través de l'ordinador però estan més acostumats al contacte directe per tancar la venda final, sobretot en el que fa referència a la maquinària, que necessita més argumentacions i encaixos”, expliquen. Però amb la web nova, s'ha de revitalitzar aquesta àrea comercial.

Un altre objectiu a curt termini serà la celebració, aquest 2011, del 20è aniversari de l'empresa. La direcció ja ha pensat diverses activitats per a amics, clients i treballadors. Tot i això, prefereixen mantenir el misteri amb relació als detalls de la commemoració d'una data tan important per a Ambisist.

2.000
Referències
són les que comercialitza i distribueix.
3.000
de superfície són els de la seu, a Aiguaviva.
1
milió
de km l'any són els que fan els repartidors.
Maquinària, de venda o de lloguer
A Ambisist disposen de tota mena d'equips per donar resposta a totes les necessitats de neteja a l'engròs, tant pel que fa a zones interiors com exteriors: des de models compactes de fregadores amb conductor a peu, fins a les escombradores per a tasques de gran intensitat, de conductor assegut, com per exemple aspiradores, netejadores de moquetes, màquines d'aigua de pressió, rotatives amb monodisc, a més de les fregadores i escombradores que ja s'han esmentat. És tracta d'una maquinària que es pot adquirir. Però, a més a més, a Ambisist, també ofereixen l'opció de llogar aquesta maquinària, encara que només siguin per setmanes o dies.

Un milió de quilòmetres a l'any, per distribuir els productes

Una de les dades més curioses relacionades amb Ambisist està relacionada amb la distribució. En total, els diversos repartidors de l'empresa fan prop d'un milió de quilòmetres anuals, segons han comptabilitzat en la mateixa empresa, amb les rutes que fa per les demarcacions de Girona i de Barcelona. El 99% del material que distribueixen a la companyia ho fan per mitjans propis. És a dir, a través de la seva flota de repartiment. Només un 1% s'encarrega a serveis externs. En aquest sentit, a Ambisist garanteixen l'entrega de la comanda en un termini que va de 24 a 48 hores. Abans, la tasca comença amb el comercial, que fa visites periòdiques al client pel fet que es tracta de la comercialització de productes de consum continu. D'altra banda, hi ha una part de l'empresa dedicada a fer el servei tècnic d'assistència per a la maquinària industrial. En aquest sentit, el client pot contractar un servei de manteniment preventiu amb intervals regulars d'assistència per assegurar una vida útil més llarga per a la maquinària i minimitzar-ne el risc d'avaries. Per tant, a Ambisist, amb relació a aquest servei, destaquen que donen una resposta ràpida i eficaç i que disposen de peces de recanvi en qualsevol moment gràcies al magatzem mòbil del servei tècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona