Economia

COMERÇ

Sant Carles de la Ràpita reclama la declaració de municipi turístic

L'Ajuntament pretén potenciar el sector de serveis, i si la direcció general de Comerç ho aprova, els comerços podran obrir els diumenges i festius

L'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita segueix els passos del de la Sénia i també ha demanat a la direcció general de Comerç que declare el municipi turístic. Una declaració que permetria als comerços del municipi obrir en diumenges i festius tot l'any, mentre que actualment només ho poden fer per Setmana Santa i entre els mesos de juny i setembre, quan la Ràpita és realment un municipi turístic. “La decisió està en mans de la direcció general de Comerç, a la qual hem enviat els informes de diferents entitats i sindicats”, ha explicat la regidora de Turisme de la Ràpita, Rosa Anglès. La Unió de Comerç Rapitenc, entitat que aglutina la major part dels comerciants del municipi, està totalment d'acord en què els establiments comercials obrin les portes els festius.

Amb la declaració de municipi turístic, l'Ajuntament de la Ràpita pretén potenciar el sector serveis. “Quan arriben els passatgers dels creuers al port de la Ràpita no pot ser que es troben tots els comerços tancats”, ha dit Anglès, en referència a les negociacions que mantenen l'Ajuntament i Ports de la Generalitat per portar petits vaixells de creuer al port rapitenc. En aquest sentit, els primers passatgers podrien arribar al port ebrenc el 2013. Fa un parell de setmanes el port de la Ràpita va participar en la fira de creuers més important de tot el món, a Miami (Florida), on va exposar el seu potencial turístic.

LA FRASE

Tenim els informes favorables de les entitats i reunim els requisits per ser municipi turístic
Rosa Anglès
REGIDORA DE TURISME DE L'AJUNTAMENT DE LA RÀPITA

LA XIFRA

4
dies l'any
han de tancar les botigues dels pobles turístics: 1 de gener, 1 de maig, 11 de setembre i 25 de desembre.

A la Sénia fa cinc mesos que obren en festius

Els comerciants del poble de la Sénia fa cinc mesos que obren en diumenges i festius. Era una reivindicació dels moblistes que fa deu anys es van veure forçats a tancar els festius per les denúncies presentades per altres comerciants del sector. Ara, Comerç li permet obrir tots els dies, una mesura amb què pretén compensar la davallada de vendes per la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.