Economia

tarragona

Tarragona posa fre al creixement de Les Gavarres

El ple, gràcies als vots del PSC i ERC, aprova la nova trama urbana consolidada, de la qual ha quedat exclosa l'àrea comercial perquè està en un pla parcial on els usos no són residencials

El ple de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar ahir definitivament la trama urbana consolidada (TUC) del municipi, rebutjant les al·legacions presentades pel polígon comercial de Les Gavarres. La proposta va tirar endavant gràcies als vots dels dos partits de l'equip de govern (PSC i ERC), i amb l'abstenció dels representants de Convergència i Unió i del PP. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va assegurar que, segons la nova llei d'equipaments comercials, no es podia incloure l'àrea comercial ubicada al costat de l'autovia de Reus dins la trama urbana perquè la normativa impedeix la implantació de superfícies comercials en plans parcials que no tinguin un ús residencial. Ballesteros, però, va remarcar que “les Gavarres seguiran existint”, va deixar clar que això “no posa en perill” el polígon i que es buscaran fórmules per permetre noves implantacions en un futur. “Ho farem canviant la norma o canviant la legislació”, va afegir.

Amb tot, des del polígon, s'ha lamentat que s'impedeixi la instal·lació de nous establiments comercials. Des de l'Agrupació d'Interès Econòmic (AIE) Les Gavarres han lamentat que no s'hagin acceptat les al·legacions per incloure el polígon a la trama urbana, i s'ha assegurat que amb aquesta decisió “s'impedeix l'arribada de noves inversions a Tarragona i, en conseqüència, la creació de nous llocs de treball”. Des de l'AIE es recorda que Les Gavarres és el principal pol comercial del sud de Catalunya amb més de 10 milions de visites anuals, i els empresaris creuen que “s'ha perdut una oportunitat de consolidar la capitalitat comercial d'aquesta zona”. L'Agrupació considera que el model de mitjanes superfícies, com són Les Gavarres, és “compatible” i “complementari” amb l'existència del petit comerç i d'altres ofertes comercials.

LA XIFRA

19.000
hi ha disponibles al polígon. Podrien generar una inversió de 35 milions i es crearien 350 llocs de treball.

Pensada en funció del POUM

La nova TUC es va aprovar inicialment el desembre de l'any passat i ja incorporava nous àmbits en els quals es podrà desenvolupar activitat comercial, entre els quals hi ha l'ARE Pou Boronat, l'ARE entre Sant Salvador i els Pallaresos, les zones de creixement al voltant de l'avinguda Països Catalans, Sant Ramon, el PP-1, el PP-2, el PP-40 i els nuclis de Ferran i Molnars, juntament amb zones de Ponent. En aquestes localitzacions ja s'hi podrà obrir establiments comercials mitjans (de més de 800 m²), grans (de més de 1.300) o molt grans (amb més de 2.500). El plantejament de nova trama urbana està basat en l'actual marc aplicable, que obliga els municipis de més de 5.000 habitants i totes les capitals de comarca a adaptar-se a la nova normativa. La divisió ha tingut en compte que Tarragona es troba a la fase final de formulació del POUM i per això la idea de TUC incorpora diverses previsions pel que fa a sòl urbà dins de terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona