Economia

economia

L'atur baixa per segon mes a la comarca

Pineda (21,05%) i Mataró (20,27%) continuen tenint la taxa d'atur més alta

L'atur ha baixat al Maresme un 0,66% respecte al mes passat, cosa que situa el nombre d'aturats en les 36.622 persones. Aquest és el segon mes consecutiu que la xifra de persones desocupades disminueix, tot i que la xifra interanual continua sent negativa. Segons les dades que recull l'Observatori de Desenvolupament Laboral del Consell Comarcal, la indústria és el sector que ha creat més ocupació aquest últim mes. De les 243 persones que han aconseguit feina a la comarca durant el mes de maig, 134 n'han aconseguit a la indústria, 95 al sector de serveis, 24 a l'agricultura i 7 a la construcció. L'ocupació ha millorat per a les persones d'entre 20 i 44 anys, mentre que els joves i els més grans de 45 anys han notat un lleu increment de l'atur.

Des de CCOO, Jaume Roig manté que qualsevol baixada és positiva tot i la crítica situació d'aturats. Apunta, però, que ara per als sindicats la principal preocupació és la negociació col·lectiva que s'està portant a terme i que pot suposar un problema més greu per als ciutadans que la passada reforma laboral. “La patronal vol que es preparin els treballadors perquè tothom haurà de negociar el seu salari perquè volen destruir el conveni col·lectiu”, va lamentar.

La taxa d'atur a la comarca se situa en el 16%, un percentatge que es manté superior al de Catalunya i al de la província de Barcelona. Dels 30 municipis de la comarca, l'atur ha disminuït en 17 i ha augmentat en 13, concretament a Alella, Cabrils, Caldes d'Estrac, Canet de Mar, Montgat, Òrrius, Palafolls, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Teià. Pineda de Mar (21,05%) i Mataró (20,27%) continuen sent els municipis amb una taxa d'atur més elevada. Cabrera de Mar (8,11%) i Tiana (8,72%) són les poblacions amb menys atur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona