Economia

Frigorífics Gelada puja un 30 per cent la facturació gràcies a l'exportació

L'empresa amb seu a Argelaguer exporta el 90% de la producció de porc a més de 30 països

Ara treballen per vendre a Singapur i Vietnam

L'empresa Frigorífic Gelada, d'Argelaguer, preveu tancar l'any amb un augment del 30% de la facturació gràcies a les vendes a l'exterior –va tancar el 2010 amb una facturació d'uns 13 milions d'euros–. L'empresa és present a 31 països d'arreu del món on exporta, anualment, més de 14 milions de quilos de parts del porc com ara peus o orelles, “els productes que més ven l'empresa”. Actualment, l'empresa, que exporta el 90% de la seva activitat, ja està treballant per aconseguir l'homologació i poder exportar també a Vietnam i Singapur. Entre els seus clients es troben importadors de països tan diversos com ara Armènia, Azerbaidjan, Costa d'Ivori, Filipines, Holanda, Hong Kong, Hongria, Itàlia, Japó, Portugal, Regne Unit, Rússia, Tailàndia o Uruguai.

L'empresa té una doble vessant, segons va explicar ahir el seu director, Lluís Gelada. Per una banda, ofereix serveis de fred a empreses càrnies que poden congelar, emmagatzemar o envasar els seus productes a la planta d'Argelaguer. Per a aquests serveis, disposa de túnels de congelació (amb capacitat per a 60 tones) o de quatre cambres de conservació (capacitat de 6.000 tones), entre d'altres. Són usuaris d'aquests serveis empreses de les comarques gironines i també de la Catalunya central.

Frigorífics Gelada va néixer fa 28 anys a Olot com a sala de desfer i magatzem frigorífic, i fa cinc anys es van traslladar a Argelaguer.

LA XIFRA

13
milions d'euros
és la facturació de Frigorífics Gelada del 2010 que preveu augmentar en un 30% aquest any.

LA XIFRA

14
milions de quilos
de carn de diferents parts del porc com ara peus i orelles és el que ven cada any l'empresa.

Nous projectes amb gallina i conill

Entre els projectes immediats de Frigorífics Gelada hi ha exportar productes de gallina a Sud-àfrica i també unes proves de producte que estan fent amb conill per obrir el ventall de tipus de carn a exportar. Les exportacions fora de la Unió Europea es fan mitjançant contenidors –uns 500 l'any– i els productes a la resta d'Europa es transporten amb camions (uns 300 tràilers l'any). Ahir al matí el delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, van visitar les instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona