La Borsa
Més valors
Economia

Sant Pere de Ribes crearà un pla d'impuls de l'ocupació local per ajudar a afrontar la crisi econòmica

La creació d'un pla d'impuls de l'ocupació local per contractar «persones desocupades i en situació d'especial emergència» és una de les mesures acordades per l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes per afrontar la crisi. En el ple de dimarts, tots els grups municipals van aprovar la moció que inclou les respostes locals contra la crisi que ha d'impulsar el municipi en els pròxims mesos.

L'Ajuntament es compromet a estudiar l'increment de les disponibilitats municipals per cobrir situacions d'emergència social, com ara el pagament d'aliments, ajuts socials, impagaments de lloguers i serveis. Altres mesures seran la creació de noves exempcions i subvencions per pagar els impostos, i la potenciació dels serveis d'assessorament i acompanyament integral per a persones i famílies que els ajudi a gestionar temes jurídics, d'habitatge, impagats, desnonaments o subministraments.

En l'àmbit de la contractació, el pla d'impuls de l'ocupació que vol posar en marxa l'Ajuntament s'adreçarà a ciutadans que, per exemple, no disposin de cap subsidi. La contractació es faria per un període concret, de tal manera que els donés drets a percebre un subsidi d'atur o d'alguna altra mena. Es tracta, doncs, de crear un mecanisme per generar una cotització i percepció econòmica.

L'Ajuntament també s'acollirà al programa de contractació de persones perquè portin a terme treballs de prevenció d'incendis forestals i la gestió de boscos de la Diputació de Barcelona. La voluntat del municipi és afavorir també una coordinació comarcal dels punts locals d'ocupació, i incentivar l'activitat econòmica i el comerç local, amb polítiques actives.

Consens polític

El document que recull les mesures anticrisi ha estat treballat i consensuat per totes les forces polítiques en el si d'una ponència especifica, amb l'objectiu que el govern municipal el segueixi com un «full de ruta» per ajudar els ciutadans a afrontar els problemes econòmics actuals. L'acord inclou que la taula anticrisi continuï treballant en el seguiment de la diagnosi de l'impacte de la crisi en l'àmbit local i comarcal, així com en el seguiment de l'impacte de les mesures que es vagin acceptant a partir d'ara, per la qual cosa s'establirà un nou calendari de treball a partir del setembre. La moció assegura que el repte és «mobilitzar tots els recursos municipals possibles per evitar la fractura social que aquestes noves realitats poden arribar a provocar, especialment entre els sectors més vulnerables».Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

El govern destina 216 milions a polítiques d’ocupació juvenil

Damm i El Celler de Can Roca elaboren una cervesa àcida

vilablareix

Els sindicats i el Banc Sabadell pacten l’acomiadament d’almenys 1.380 treballadors amb sortides voluntàries

barcelona

La llum tornarà a marcar el dissabte més car de la història tot i el descens del preu

madrid

Els treballadors del 061 mantenen la vaga indefinida a partir de les 23 h del 18 d’octubre

barcelona

La Generalitat atorgarà 19.500 euros a les empreses per cada jove contractat

reus

Les empreses de nanotecnologia superen els 430 milions de negoci a Catalunya

barcelona

Díaz diu que la negociació de la reforma laboral avança “ràpid”

Madrid

Nexolub arriba a un acord amb L4T per produir combustible renovable a partir de pneumàtics usats

barcelona