Economia

LLEIDA

Els sindicats detecten més crispació que mai

La UGT i CCOO diuen que la reforma ha fet disparar el nombre d'ERO a Ponent

A Lleida, els sindicats confien que el sector públic i el sector industrial, concentrat als polígons que envolten la ciutat i al llarg de l'autovia A-2, puguin liderar la vaga a la demarcació i convertir-la en un èxit. De moment, els dos sindicats majoritaris, la UGT i CCOO, s'estan dedicant aquests dies a escalfar motors. Dimarts passat, un centenar de delegats de tots dos sindicats van fer una assemblea conjunta a la sala d'actes de la Universitat de Lleida per coordinar-ne les mobilitzacions.

Els líders territorials de les dues forces sindicals majoritàries a Ponent, Rosa Palau, de la UGT, i Xesús González, de CCOO, asseguren que a pocs dies de la vaga general s'està copsant un clima ben diferent al que es va viure en convocatòries anteriors. En les tasques prèvies de difusió a les empreses i als carrers, els representants sindicals estan detectant entre els treballadors “ganes de vaga” i “molta més crispació i indignació” que en ocasions anteriors.

Fins a l'últim moment

Segons els sindicats, a les terres de Lleida ja s'han començat a notar els efectes de les reformes laborals implantades. Segons la líder de la UGT, al gener es van presentar 23 expedients de regulació d'ocupació (ERO) a les comarques de Lleida i només quinze dies després d'haver-se aprovat la reforma de l'executiu de Mariano Rajoy se'n van presentar fins a 22 més.

Els sindicats tenen previst continuar escalfant la vaga general a Ponent fins dimecres vinent, vigília de la convocatòria, amb una sèrie d'actes a les principals capitals de comarca. En aquest sentit, la UGT i CCOO faran assemblees avui a Mollerussa (Pla d'Urgell) i al Pont de Suert (Alta Ribagorça), i demà aniran a les Borges Blanques, Cervera i Balaguer.

Els dos sindicats han convocat una manifestació unitària el dia de la vaga, dijous 29, a les sis de la tarda, a Lleida capital. La concentració sortirà de la plaça Ricard Vinyes i està previst que s'acabi davant de la Subdelegació del Govern de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona