Economia

Comexi preveu duplicar el 2016 la xifra de negoci

L'empresa de Riudellots dedicada a la fabricació de maquinària per a l'envàs flexible presenta una revolucionària novetat mundial a la fira internacional de Drupa, a Düsseldorf

L'empresa de Riudellots de la Selva Comexi Group preveu duplicar el 2016 la xifra de negoci i arribar a uns 220 milions d'euros, segons va anunciar ahir el president del grup, Manel Xifra. Aquestes perspectives de creixement van directament lligades a una nova màquina que l'empresa presentarà a principi de maig a lafira internacional de Drupa, a Düsseldorf, i que és una novetat mundial. Es tracta d'una impressora en òfset per a l'envàs flexible que ja s'ha traslladat a l'estand de 1.000 m² de Comexi Group a la fira alemanya i que hi serà durant catorze dies. Segons Manel Xifra, cada vegada hi ha tiratges més curts en la impressió a causa de les diferents varietats de productes, cosa que ha fet dissenyar aquesta nova tecnologia “que permet ser més competitiu perquè els tiratges s'escurcen, i presenta una gran qualitat”. A més, suposa, entre altres coses, més rapidesa, menys costos per metre quadrat i reducció de l'impacte ecològic gràcies a l'ús de tints sense solvents. “Creiem que aquest és un dels grans avantatges”, hi afegia el president de Comexi Group, que va insistir que fa temps que la firma es preocupa per reduir l'impacte de les emissions. “Aquesta és la gran revolució que ha de fer el sector dels envasos flexibles, que és passar de la utilització de tintes solvents, que emet emissions a l'atmosfera, a tintes sense solvents”, concretava Xifra, que hi afegia que “aquesta tecnologia permet fer aquest pas i canvia la forma com s'han imprès fins ara els envasos flexibles”. Quan aquesta nova tecnologia, que ha suposat una forta inversió de desenvolupament tecnològic des del 2008, “estigui en fase de comerç avançada”, és quan es calcula que Comexi arribarà a duplicar la xifra de negoci. Segons Xifra, l'adquisició de la maquinària representa una inversió superior a l'inicial, “però el cost s'amortitzarà de manera ràpida”. “Hi veiem una perspectiva prometedora”, afirmava Xifra, que avançava que, precisament per això, s'està preparant una futura ampliació de 1.500 m² de les instal·lacions de Riudellots de la Selva –actualment de 22.000 m² útils– que es posarà en marxa quan el mercat reaccioni després d'aquest període actual més d'incertesa. Ara la plantilla és d'unes 440 persones, la majoria a la planta de Riudellots. Pel que fa a la facturació de Comexi, entre el 45% i el 50% prové del continent americà, un 40% prové també d'Europa –sobretot de Rússia– i la resta, del Pròxim Orient i l'Àsia.

LA XIFRA

105
milions d'euros
va facturar el grup el 2011. Per a aquest 2012 preveu mantenir el volum de l'any passat.

LA FRASE

Aquesta tecnologia canvia la forma com s'han imprès fins ara els envasos flexibles
Manel Xifra
president de comexi group

LA DATA

03.05.12
S'obre
la fira de Drupa, de caràcter quadriennal, on es presenta la nova impressora de Comexi Group.

De Riudellots al món

Comexi Group exporta el 97% de la producció. No té competidors a l'Estat espanyol; la seva màxima competència és un grup alemany i un altre de suís. Des de Riudellots de la Selva es dirigeix un projecte que té ramificacions arreu del món, ja sigui amb filials, com a Holanda, aliances amb un proveïdor a l'Índia o una planta de 5.000 m² al Brasil. Des de l'Índia, per exemple, es treballa amb la seva zona d'influència. El president de Comexi Group explica que la Xina és un projecte pendent però no oblidat, i que, si bé fins ara al Brasil la producció està centrada en el mercat local, no es descarta exportar des d'allà però si disminueix aquesta demanda. Des de la planta situada a Itàlia Comexi compleix els objectius fixats envers un mercat que utilitza el rotogravat, tot i que ja s'està desenvolupant el producte per ampliar el mercat. De fet, una de les motivacions és que a l'Àsia, en general, una gran quantitat d'envasos flexibles es fan amb rotogravat. “Si volem ser subministradors globals i tenir presència a l'Àsia, hem d'oferir aquesta tecnologia” també, apunta Xifra, tot i que creu que amb el temps el continent asiàtic també es decantarà cap a la flexografia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.