Economia

empreses

Riudellots dóna llum verd perquè Frigorífics Costa Brava pugui créixer

L'empresa invertirà 10 milions en una ampliació que entrarà en funcionament el 2013 i té pendent un segon projecte d'expansió pel 2015

L'empresa Frigorífics Costa Brava, amb seu a Riudellots de la Selva, té en marxa dos projectes d'ampliació, i un d'aquests es va poder desencallar en el ple de dilluns al vespre a Riudellots. L'Ajuntament va aprovar una moció urgent per modificar el pla especial de millora urbana que afecta l'empresa, i que l'equipararia a les empreses establertes al polígon industrial pel que fa a les possibilitats d'ocupació. Segons el text que es va aprovar –amb el vot favorable de l'equip de govern i l'abstenció d'IpR–, l'empresa podrà augmentar l'ocupació del 60 al 75%. A la pràctica, això vol dir que tindrà la mateixa ocupació que les empreses del polígon.

L'empresa càrnia té dos projectes d'ampliació en marxa. Un d'aquests, el més immediat, inclou una ampliació 8.000 m² i estarà a punt a final del 2013. Aquest primer projecte comporta una inversió de 10 milions d'euros, a més de la creació de 150 llocs de treball, segons fonts de la direcció de l'empresa.

Pel que fa al segon projecte, encara s'està negociant, ja que perquè es dugui a terme cal una requalificació de 38.000 m² de terrenys rústics propietat de l'empresa i que són adjacents a les naus actuals. En aquests terrenys l'empresa té la intenció de fer-hi una inversió aproximada de 20 milions d'euros, i amb l'ampliació donaria feina a 300 persones més, segons les estimacions de l'empresa. Frigorífics Costa Brava té actualment un miler de treballadors, i dues plantes a Riudellots (amb escorxador i sala de desfer) i una sala majorista a Quart.

Si tot va segons els terminis previstos, l'empresa preveu començar la remodelació i l'ampliació interna del primer projecte la tardor vinent. L'ampliació permetria passar dels 8.000 porcs al dia als 9.500.

Carn per als Estats Units

Per altra banda, l'empresa està a l'expectativa d'aconseguir el certificat per poder exportar als Estats Units, on ja es produeix molta carn de porc però per a segons quines finalitats encara hi ha un dèficit. Aquest és el cas dels productes destinats a barbacoa. L'empresa ha invertit 15 milions d'euros des del 2010 per poder tenir la certificació per exportar als Estats Units, segons l'empresa.

LA XIFRA

450
llocs de treball
són els que preveu crear l'empresa fins al 2015 amb les ampliacions previstes. Ara en té un miler.

LA DADA

10
milions d'euros és el que preveu invertir l'empresa en una primera ampliació, que començarà a la tardor.

Participada per tres famílies

Frigorífics Costa Brava va néixer el 1969 a Riudellots, i actualment és participada per tres famílies: Planagumà, Abras i Cañigueral, a parts iguals. La planta actual nova de l'empresa va entrar en funcionament el 2007 i des de llavors no ha parat de créixer. El regidor de Territori de Riudellots, Ramon Quintano, va destacar durant el ple que Frigorífics Costa Brava és ara mateix “de les poques empreses que exporten i creen llocs de treball, i necessita espai per créixer”. El tràmit que es va fer en el ple de dilluns és tan sols l'aprovació inicial, però després s'haurà de fer l'aprovació provisional i la definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.