Economia

L'atur baixa a Banyeres i puja a nivell comarcal

L'atur va seguir la seua escalada a l'octubre a les comarques de l'Alcoià i el Comtat al sumar 194 desocupats més

L'atur ha pujat fonamentalment a la ciutat d'Alcoi amb 162 aturats més, seguida de Muro amb 19, Biar amb 17 i Ibi amb 16 més. Per contra, ha baixat a Castalla amb 19 menys i els 18 ressenyats de Banyeres. Quant als sectors industrials, ha pujat en Agricultura amb 20 més, en Indústria amb 51, en Serveis amb 166 i en Sense Ocupació anterior amb 1 més.

Per contra, ha baixat en la Construcció amb 44 menys tot i ser un dels sectors més castigats per la crisi econòmica.. En la vessant positiva, a l'octubre s'han realitzat 2.407 contractes de treball, 153 més que el mateix mes de l'any anterior.

La major contractació s'ha donat al sector serveis amb 1.784, que representen el 74,13% del total de la contractació a la comarca, seguit per la Indústria amb 471 contractes, és a dir, el 19,56%.

Per a UGT, autora de l'informe, cal lamentar que l'atur haja pujat a la província d'Alacant en 3.359, mentre que en el conjunt del País Valencià en siguen 867, pel que demarcació alacantina es converteix així en una de les més castigades per aquesta lacra social.

Per altra banda, en aquestes comarques l'atur ha pujat en 194 persones quan en el mateix mes de l'any anterior va baixar en 25 treballadors, dada que es convertix en una mala notícia per a l'economia de l'Alcoià.

Segons el sindicat, «les dades deixen patent que les polítiques de retallada de la despesa, si no van acompanyades de polítiques d'estímul al creixement, no compleixen amb els objectius de reducció del dèficit i menys encara creen ocupació».

Finalment, es considera que cal canviar els objectius de la política econòmica recuperant el creixement i l'ocupació com a eixos fonamentals basats en una major cohesió i igualtat social, fent una crida a seguir les mobilitzacions previstes per al proper dimecres 14 de novembre arran de la convocatòria d'una nova jornada de vaga general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona