Economia

Baixa mínimament l'atur a Pego mentre puja a la resta de la comarca

Set persones s'incorporen al món laboral durant el primer mes de l'any 2013

La Marina Alta suma 294 persones a les llistes de l'atur

La Marina Alta finalitza el mes de gener de 2013 tornant a destruir ocupació. 294 persones s'han donat d'alta a les llistes del SERVEF, el que fa sumar un total d'atur a la comarca de 16.958 persones, la segona xifra més alta de tota la sèrie històrica.

La pèrdua d'ocupació en l'últim any se situa en 362 persones, mentres que si fem el càlcul des què va començar la crisi, allà per 2007, la pèrdua d'ocupació arriba a 11.017 persones més, el que suposa que en els últims 6 anys, la desocupació s'ha multiplicat per 2'8, segons informa el sindicat Comissions Obreres del País Valencià.

En aquest oceà de destrucció, Pego torna donar la nota contrària i resta persones desocupades. Durant el mes de gener 7 persones s'incorporaven al món laboral. Així, al municipi es passa de 898 persones a l'atur a desembre de 2012 a 891 persones.

Pel que fa al conjunt de la Marina Alta, el sector serveis ha sigut, com és habitual, la clau en la situació: 292 persones a l'atur més. També Agricultura (+17) i construcció (+4) perden ocupació mentres que el sector industrial reduïx un poc la comptabilitat de la desocupació (-14). Per a CCOO es manté un dels grans problemes estructurals de l'ocupació en este territori: la seua dependència d'un sector serveis sobredimensionat i que arrossega la seua pròpia problemàtica sobre la precarietat laboral, estacionalitat, temporalitat, entre d'altres.

Per localitats, Dénia suma164 desocupats i Xàbia 52, tornant a ser les que marquen la tendència alcista de la desocupació. Ambdós localitats perden, inclús, més ocupació que el gener del 2012.

La contractació es manté en xifres que consoliden el predomini de la temporalitat sobre la contractació indefinida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona