Economia

ENERGIA

Gas Natural invertirà 10,17 milions aquest any a Girona

L'empresa incorporarà més de 4.300 nous punts de subministrament i estendrà la xarxa a la urbanització Maçanet Residencial Parc

La companyia arriba a 75 municipis gironins

La companyia Gas Natural invertirà aquest any a Girona 10,17 milions d'euros, un 32% més que el 2012, en la construcció de nova xarxa, i en la renovació i ampliació de la xarxa actual. Segons va anunciar ahir el delegat a la demarcació de Girona de Gas Natural Distribución, Joan Arimany, dels 10,17 milions d'euros d'inversió, 9,6 milions es destinaran a l'ampliació de la xarxa de distribució, amb la construcció de 33,7 nous quilòmetres, i els 0,57 restaurants, seran per a renovació i ampliació de la xarxa actual.

D'aquesta inversió, destaca el projecte de fer arribar el gas a la urbanització Maçanet Residencial Parc, situada al terme municipal de Maçanet de la Selva, amb la qual cosa 1.700 habitatges tindran accés a aquesta font d'energia en els propers dos anys. “Es tracta de la urbanització més gran d'Europa”, va precisar Arimany.

La companyia també preveu aquest any substituir els dipòsits de gas propà –i de les xarxes de subministrament associades– de la Jonquera, Can Fornaca, a Riudarenes, i Les Planotes, a Olot. Aquesta operació permetrà l'accés al gas natural als més de 2.000 habitatges d'aquests nuclis urbans.

Segons va destacar el delegat a Girona, en total, totes les inversions d'aquest 2013 permetran incorporar “4.347 nous punts de subministrament” arreu de la demarcació en els propers dotze mesos.

En aquests moments, la companyia subministra gas natural a 75 municipis de les comarques gironines –al municipi de Figueres hi ha una altra subministradora–, i el 2012 va incorporar a les comarques gironines 5.260 nous punts de subministrament, fins arribar als 162.907.

Arimany va precisar que Gas Natural continuarà amb l'empenta inversora en propers exercicis. “Entre els anys 2011 i 2014, tenim compromès amb la Generalitat un pla d'inversions de 83 milions d'euros arreu de Catalunya, i l'anem complint”, va assegurar. Això sí, la companyia energètica, de moment, ha hagut de renunciar al projecte per fer arribar el gas natural a la zona del Ter-Brugent. “En aquests moments està aturat, perquè l'any passat el govern espanyol va aturar la planificació de gasoductes arreu de l'Estat espanyol, i ara està atorgant-los un a un; és per això que a partir d'aquí estem esperant què farà”, va dir ahir Joan Arimany. que va aprofitar per explicar els avantatges econòmics del gas natural respecte de les altres energies.

LA XIFRA

1.700
habitatges
a la urbanització Maçanet Residencial Parc podran tenir accés a Gas Natural en els propers dos anys.

Augment del consum el 2012

A les comarques gironines es va consumir 4.610 GW/h a les llars i les empreses. L'augment va ser sobretot en el sector industrital, en què el consum va passar de 3.147 GW/h el 2011 a 3.295 GW/h l'any passat. El creixement del consum, segons Arimany, es pot deure a dos motius: “Per una banda, l'esforç comercial i inversor de la companyia per incorporar nous punts de subministrament; i per l'altra , la diferència de preu que té el gas natural respecte a la resta d'energies”. El 2012, Gas Natural va invertir a la demarcació 7,7 milions d'euros, entre d'altres per estendre la xarxa a la urbanització King Park, de Sils . Va substituir també una canonada de 2,8 quilòmetres a la ciutat Girona que va ser l'origen de la pols que va col·lapsar nombroses calderes durant un episodi de fred.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.