Economia

Reclamar una declaració

L'any passat no vaig presentar la declaració per no estar-hi obligada. Aquest any ho he fet i em surt positiva. Puc reclamar la declaració de l'any passat?

Aquest any he fet i presentat ja la declaració, em surt positiva. L'any passat no la vaig presentar per no estar-hi obligada (tinc uns ingressos inferiors al mínim i d'un sol pagador), però ara m'he assabentat que la podria haver fet i em sortia positiva (em podia desgravar el 50% de la hipoteca). Puc reclamar-ho d'alguna manera? Com ho hauria de fer?

Si no va presentar la declaració, pot presentar avui mateix la declaració corresponent aplicant la deduccions per l'adquisició de l'habitatge habitual. Hisenda té sis mesos a partir de la presentació per procedir a la devolució.

Si va presentar la declaració, el procediment és diferent. Per modificar una declaració presentada perquè, tal com diu, no ha aplicat la deducció per l'adquisició de l'habitatge habitual, el que cal fer és presentar un escrit a Hisenda instant a la rectificació de la declaració. En aquest escrit, cal explicar l'error comès i justificar amb qualsevol mitjà de prova, preferentment de forma documental, que té dret a aplicar la deducció. És adir, justificar que el préstec que està retornant serveix per adquirir el seu habitatge habitual, justificar l'import satisfet en l'any corresponent i que l'habitatge que es va adquirir és el seu habitatge habitual.

Un cop presentat l'escrit, Hisenda té un termini de sis mesos per resoldre l'expedient. En cas que li donin la raó, procediran a retornar la quantitat que es va ingressar indegudament.

Us recordem que les respostes facilitades per la delegació a Catalunya de l'Aedaf són a títol informatiu i en atenció únicament i exclusivament a la literalitat dels termes de les consultes formulades, i es declina qualsevol responsabilitat per l'ús que es pugui fer del contingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries