Economia

Compra de bons públics

A mitjan 2011 vaig comprar bons de la Generalitat Valenciana, a un any i uns dies. El 2012 em van tornar els diners –amortitzant-los– i els corresponents interessos. Què he de declarar?

A mitjan 2011 vaig comprar bons de la Generalitat Valenciana, a un any i uns dies. El 2012 em varen tornar els diners –amortitzant-los– i els corresponents interessos. Què he de declarar?

Per fer la declaració, l'entitat financera m'envia per una banda un certificat que diu que amortitza el dia tal del 2012, els diners deixats i un altre certificat en què assenyala el rendiment i la retenció.

En demanar l'esborrany, l'Agència Tributària em diu que no la fa per haver obtingut rendiments de capital mobiliari no subjecte a retenció. I, efectivament, a les dades indiquen per una banda una “Venda d'actius Financers (de la Generalitat Valenciana)” assenyalant la data i import de venda (el mateix que vaig aportar a la compra) i, per l'altra, indiquen uns “Rendiments explícits de capital mobiliari base imposable” emesos per la Generalitat Valenciana, amb els seu interès i retenció.

A l'hora d'omplir impresos tinc clar on posar les dades dels “Rendiments explícits de...”, però com he complimentar “Venda d'actius Financers (de la Generalitat...)”?.

La pregunta, per tant, seria: A quines caselles haig de posar les dades de la venda (amortització) indicada? Haig de fer una compra/venda d'increment patrimonial amb resultat zero? O no haig de fer cas d'aquest document ja que declaro els rendiments i retenció que assenyala l'Entitat Financera?

RESPOSTA


La venda d'actius financers no genera increment o pèrdua patrimonial i, per tant, no es declara com a tal amb resultat zero.

Tal com indiques, l'únic que has de declarar és el rendiment explícit del capital mobiliari i la seva retenció, com has fet.

Us recordem que les respostes facilitades per la delegació a Catalunya de l'Aedaf són a títol informatiu i en atenció únicament i exclusivament a la literalitat dels termes de les consultes formulades, i es declina qualsevol responsabilitat per l'ús que es pugui fer del contingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona