La Diputació negocia el rebut de l'enllumenament

Amb l'excusa de l'alliberament del mercat elèctric es pretén renegociar un únic contracte amb una companyia perquè puguen acollir-se els ajuntaments.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Diputació de la demarcació de València, volen aprofitar la liberalització del mercat elèctric, per a intentar reduir la factura de l'enllumenat dels ajuntaments. Les dues institucions treballen per tal d'aconseguir ofertes favorables i intenten arribar a obtenir una factura única que abaratisca la despesa de llum elèctrica i enllumenament públic.

Aquesta iniciativa pot arribar a prendre forma a partir del mes de setembre, però ara s'ha sabut que la central de compres dirigida pel diputat Manuel Alvaro ja ha començat a fer els primer moviments davant les diferents companyies distribuïdores de corrent elèctric.

Segons sembla, la idea consisteix en afavorir un acord de contracte únic i facturació centralitzada a la qual puguen acollir-se els ajuntaments de la demarcació de València, si és que d'aquesta manera aconsegueixen fer minvar la despesa de la factura elèctrica.

En cas d'arribar a qualsevol mena d'acord i s'aconsegueix una licitació única, els ajuntaments que s'hi sumen podrien estalviar, en una primera instància, el 20% del volum total de la factura elèctrica i en alguns casos, aquest estalvi sempre resulta susceptible de ser invertit en altres millores del municipi.

A data de hui, han manifestat trobar-se interessats un volum important de pobles, viles i ciutats de la demarcació de València, entre les quals destaquen grans municipis com València, Gandia, Torrent, Sagunt, Paterna, Alzira, Mislata, Burjassot, Xirivella, Manises, Alaquàs, Aldaia, Sueca, Oliva, Algemesí, Catarroja, Quart de Poblet, Cullera i Llíria, a més d'un bon grapat de poblets més menuts.

Quan més serem més riurem

PERE ROSSELL

El passat dia u de juliol, va entrar en vigor l'alliberament complet del sector de la distribució elèctrica per a xicotets consums. Els ajuntaments podrien haver-se acollit al contracte únic des de fa alguns anys, però la mesura que ara ha entrat en vigor, ha posat sobre la taula la idea d'aprofitar la competència entre empreses per tal d'obtenir ofertes més barates. Però el que caldria incentivar des de qualsevol instància supramunicipal, hauria de ser el descanvii d'equips d'estalvi energètic i bombetes de llum de baix consum, perquè els ajuntaments de tot el País Valencià, puguen controlar la despesa d'enllumenament públic i reduir al màxim el total de l'import del rebut que s'hi paga./



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona