Economia

La CNT denuncia comiats injustificats als supermercats Mercadona

S'ha detectat una sagnia de comiats de treballadors amb més de 20 anys d'antiguitat a la demarcació de València

La Central Sindical entén que es tracta d'un ERO encobert

Segons les dades de que disposa aquest Sindicat i sols en el decurs d'enguany, la cadena de supermercats Mercadona, ha realitzat més de 40 acomiadaments en pobles i viles de la rodalia de València.

Les xifres de seguiment, donen com a resultat, que s'han desfet comiats de 15 treballadors a Alzira, 18 a Xàtiva, 5 a Cullera i 2 a Alberic, si més no, al marge d'altres sobre els que no es disposen dades, al conjunt de la demarcació de València.

També es té constància que aquesta situació s'hi dóna a altres punts del conjunt peninsular i que el denominador comú dels comiats, s'ha produït sobre treballadors i treballadores amb més de 20 anys d'antiguitat en l'empresa.

Però el que resulta cridaner, és que una part d'aquests comiats, han estat fets valent-se de la consideració de “disciplinaris” a fi d'evitar-se el pagament de cap mena d'indemnització.

La CNT considera que l'empresa podria d'haver posat en marxa un Pla Intern de comiats per a la plantilla més antiga, amb la finalitat de substituir-la per nous contractes, més precaris.

D'aquesta manera, segons la CNT, Mercadona es desfà dels treballadors que han resistit anys i panys assetjaments i humiliacions per part de l'empresa, mentre l'empresari ha anat farcint-se les butxaques.

De ser així, aquesta central sindical pensa que, aquesta onada d'acomiadaments podria tractar-se d'un ERO encobert. La Central Sindical rebutja que l'empresa s'esforce a desfer-se de plantilla, mentre apareix davant els mitjans de comunicació com a símbol d'excel·lència i rep premis de caràcter empresarial, mentre s'obstina a donar una imatge social que no s'hi correspon amb la realitat.

La CNT denuncia públicament que Mercadona acumula una interminable llista de comiats per repressió sindical i durant baixes per depressió, amb demandes per assetjament i moobing en diferents pobles i ciutats on hi ha supermercats d'aquesta firma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona