Els pagesos de la Ribera d'Ebre reben un terç del preu que les cireres i els préssecs tenen al mercat

El preu que els pagesos de la Ribera reben enguany per les seues cireres i préssecs té poc a veure amb el preu amb què aquests productes arriben al consumidor. Unió de Pagesos (UP) va denunciar ahir a Tortosa que la campanya de la fruita dolça s'ha iniciat amb una baixada «abusiva» dels preus als pagesos i que la situació ja és «insostenible» per a molts productors de la Ribera d'Ebre. El responsable de fruita dolça d'UP, Jaume Miquel Aleu, va precisar que els pagesos reben uns 40 cèntims per cada quilo de préssec, un producte que pot superar l'euro quan arriba al mercat. Per exemple, ahir a Tortosa el préssec groc costava uns 1,20 euros i el préssec roig, uns 1,40 euros. Els préssecs paraguaians o xinesos, molt valorats al mercat, costaven uns 2,30 euros el quilo.

El coordinador territorial de la UP, Joan Montesó, va afegir-hi que els preus pagats al pagès han baixat en una mitjana d'1,1 euros el quilo de cirera; uns 23 cèntims el quilo de nectarina i entre 20 i 40 cèntims el quilo de préssecs, segons la varietat. «Però les grans distribuïdores no han traslladat la baixada de preus als consumidors per poder mantenir el seu marge de beneficis», va denunciar. Montesó, que es va referir a la tractorada de protesta que UP ha convocat per demà al matí a Tarragona per reclamar «uns preus justos al camp i a la ciutat», va dir que a causa de la crisi hi ha pagesos que cobren al límit del termini. Aleu va dir que els pagesos riberencs que han tingut el virus de la xerca en les seves plantacions ja han arrencat els presseguers però no saben quan cobraran els ajuts d'Agricultura. La mesura no ha afectat la comercialització, però Aleu va dir que hi ha gent que té arbres de menys de 6 anys que no podran o no voldran acollir-se al pla de reconversió varietal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona