Economia

Mercadona acusada d'assetjar i acomiadar treballadors sense justificació

La CGT acusa l'empresa de desfer-se de treballadors que han resistit durant anys les humiliacions per part de l'empresa

No és la primera vegada que la Central Nacional del Treball (CNT) denuncia la pràctica abusiva amb els treballadors, d'aquesta empresa considerada modèlica entre el sector empresarial i de les grans superfícies d'alimentació.

CNT denúncia públicament que Mercadona acumula una interminable llista d'acomiadaments per repressió sindical i durant baixes per depressió, amb demandes per assetjament en diferents ciutats i localitats.

Per aquesta raó i mitjançant diverses concentracions a les portes de segons quines instal·lacions d'aquesta firma comercial de l'alimentació, la CNT ha manifestat que no tolerarà ni un acomiadament més en l'empresa, més encara, quan segueix obtenint beneficis milionaris.

D'aquesta manera, a les concentracions que ja han tingut lloc en algunes localitats valencianes, s'han repartit pamflets i propaganda informativa, instant els usuaris a no comprar en aquesta superfície comercial, tot informant que “no es tracta d'una empresa model com es vol fer creure des del gabinet de premsa.

Per a la CNT, no és una empresa capdavantera ni un exemple a seguir pel que fa a les condicions laborals dels seus treballadors.

La realitat, segons la central sindical denunciant, és que les treballadores i treballadors patixen vexacions de tota mena, són humiliats davant de companys i clients, són amenaçats perquè no denuncien irregularitats o abusos laborals, són assetjats estant de baixa mitjançant telefonades a casa cada dia i diverses vegades perquè visiten el metge de capçalera per demanar-li l'alta sota amenaça d'acomiadament, són sotmesos a xantatges amb represàlies a familiars que també treballen en l'empresa perquè no denuncien aquestes situacions.

La CNT assegura que quan els treballadors i les treballadores denuncien aquestes situacions en tots els casos són acomiadats i perden l'ocupació després dels abusos soferts.

Aquest any, la cadena de supermercats ja ha realitzat més de 40 acomiadaments en ciutats properes a València. Destaquen 15 a Alzira i 18 a Xàtiva, entre molts altres en tota la demarcació i en la mateixa ciutat.

També es té constància que aquesta situació s'està repetint en altres parts de l'Estat. Aquests acomiadaments s'han valgut de mètodes disciplinaris per evitar el pagament de qualsevol tipus d'indemnització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ