Economia

El primer vaixell de creuer impulsa el port de la Ràpita

La companyia Star Clippers confirma que repetirà les escales el 2015 i pel 2016 hi ha més navilieres interessades

L'impacte econòmic de l'embarcació és d'uns 10.000 euros per al Delta

No ha estat necessari esperar al tercer intent perquè el somni de Sant Carles de la Ràpita de rebre vaixells de creuer turístics es fes realitat. Així, després que la setmana passada el capità de l'Star Flyer, de la companyia Star Clipper, desestimés fer escala al port de la Ràpita pel fort vent, ahir la calma total va permetre que el vaixell veler de 110 metres d'eslora i amb poc més d'un centenar de passatgers atraqués al moll comercial de la Ràpita. Els primers turistes, principalment anglesos, suïssos i francesos, desembarcaven a les nou del matí i al moll ja els esperaven uns taxis per traslladar-los a la platja de Garbí, des d'on començaven una excursió amb caiac per la badia dels Alfacs, fins a la punta de la Banya. D'altres baixaven tranquil·lament després d'esmorzar i amb la intenció de fer un volt pel poble mariner, que ahir celebrava la festivitat del Carme, i anar a la platja. “És la primera vegada que visito el delta de l'Ebre, em sembla fantàstic i anirem a la platja”, explicava el britànic John Huse.

La companyia Star Clippers ofereix als passatgers la possibilitat de contractar una ruta en caiac o bé l'observació d'ocells, una oferta que s'amplia quan els turistes desembarquen i s'adrecen a l'oficina de turisme. “És un vaixell de creuer de luxe i el tipus de turista que hi viatja és de mitjana edat i d'alt poder adquisitiu”, va manifestar un altre passatger, Enric Ribera, d'Alcoletge, que fa reportatges turístics d'arreu del món per a mitjans digitals. Ports de la Generalitat estima que l'impacte econòmic del vaixell per al territori és d'uns 10.000 euros. I l'Star Flyer farà, al marge de la d'ahir, quatre escales més al port de la Ràpita (cada dimecres fins al 13 d'agost), on desembarcarà un total de 800 passatgers. “La companyia Star Clippers ens ha confirmat que el 2015 també inclourà una escala al port de la Ràpita en la seua ruta pel Mediterrani”, va assenyalar el secretari d'Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font. I el 2016 hi ha altres companyies navilieres que s'interessen pel port de les Terres de l'Ebre. “És la primera vegada que ens arriba un vaixell de creuer i tant el sector comercial com el de serveis s'hi han bolcat”, va dir l'alcalde de la Ràpita, Joan Martín, que considera que l'escala dels creuers permet promocionar turísticament tant el municipi com la resta de les Terres de l'Ebre. De fet, el port de Sant Carles de la Ràpita i la seua destinació turística es promouen en els fòrums del mercat de creuers sota la marca Delta Ebre Port, amb un web propi i amb l'edició de material divulgatiu per promocionar el port, el municipi, l'entorn natural del Delta, la cultura, la gastronomia, els esports i l'oci.

LA XIFRA

110
metres
d'eslora té el creuer veler de la companyia Star Clippers, una mànega de 15 metres i un calat de 5,7 m.

Satisfacció entre els comerciants

Els comerciants de la Ràpita van obrir ahir les portes a les nou, una hora abans del que és habitual, per atendre els creueristes. Amb tot, un parell d'hores més tard pocs eren els establiments afortunats que havien rebut la visita dels turistes. “Han entrat una parella i s'han mirat els objectes que tenim, però no han comprat res”, va comentar Susanna Lozano, de La Finestra Decó, que havia fet cartells en anglès expressament per facilitar l'atenció als possibles clients. Molts comerciants coincideixen que el ressò de l'arribada dels vaixells de creuer tindrà un impacte a llarg termini. “Serà bo per al poble perquè ens fa publicitat”, va dir Montserrat, d'un establiment de calçat.

El sector de la restauració oferia tastos als creueristes, que a dos quarts de tres ja embarcaven altre cop. Així, el restaurant Noves Algues havia preparat una degustació de paella i de vi de la Terra Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona