Sun Roller de Fogars de la Selva vol fer fora un terç dels 198 treballadors i la plantilla es revolta

Les protestes van començar ahir, tallant l'accés a la fàbrica als camions

Aquest ERO de rescissió de contractes es va presentar al juliol però l'acord entre el comitè d'empresa i la direcció era començar a negociar a partir de l'1 de setembre, un cop la plantilla tornés de vacances. No obstant això, només s'ha fet una reunió en què la direcció ha presentat una oferta mínima d'indemnitzacions: vint dies per any treballat. Segons el president del comitè, Antonio Gaspar, l'empresa «ofereix això o bé tancar la fàbrica» i es nega a continuar negociant. «A més, pretenen que els treballadors que mantinguin la feina tinguin una flexibilitat horària per sota del que marca el conveni», continua dient Gaspar.

Aquesta negativa al diàleg ha portat el comitè a convocar mobilitzacions de manera indefinida, que van començar ahir amb una protesta davant les portes de la fàbrica, que continuarà avui. En la concentració d'ahir, els manifestants van penjar pancartes a l'entrada de la planta i van barrar el pas a alguns camions que pretenien sortir o accedir-hi. Això va obligar els Mossos d'Esquadra a intervenir, tot i que no es van produir incidents importants.

Per la seva banda, el sindicat UGT ha manifestat que tem «que la companyia acabi tancant», i sosté que la direcció està convocant assemblees de treballadors «a esquena del comitè» tractant de traslladar la decisió del tancament al personal, «en lloc d'assumir les seves responsabilitats i obrir una negociació». Així mateix, CCOO ha mostrat el seu rebuig frontal a la posició de l'empresa i li exigeix que inverteixi a Fogars «ja que es tracta d'una planta rendible i amb futur».

El segon expedient

Sun Roller es dedica a la fabricació de cases mòbils, bungalous, caravanes i autocaravanes. Des de fa un parell d'anys, la planta és a les mans de la multinacional eslovaca Adria. «Són gent dura a l'hora de negociar. Aquest és el segon ERO i l'any passat ja ens van aplicar una congelació salarial», explica el president del comitè. El primer expedient de regulació d'ocupació encara s'està aplicant. Ha comportat la suspensió de contractes de 64 treballadors durant dos mesos i en un principi ha d'acabar el 19 d'octubre. «Tot just acordat el primer ERO van presentar el segon. Es va acordar ajornar les negociacions fins després de les vacances. Però ara es mostren inflexibles», afirma Antonio Gaspar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona