Economia

Cases prefabricades a l'antiga Lear de Roquetes

L'Ajuntament està negociant la venda de les naus a una empresa dedicada a l'exportació d'habitatges prefabricats

Suposarà la creació inicial d'una trentena de llocs de treball

Des del traumàtic tancament de l'empresa Lear a Roquetes, l'any 2010, que va deixar sense feina més de 500 treballadors, tant l'Ajuntament de Roquetes com la Generalitat havien fet nombroses gestions per atreure activitat econòmica a les naus de l'antiga fàbrica, unes gestions que fins ara havien estat infructuoses. La situació podria fer un gir pròximament, ja que l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, va confirmar ahir que estan negociant la venda de les antigues naus de Lear a una empresa de capital estranger dedicada a l'exportació de cases prefabricades. Si s'acabés concretant l'operació, l'activitat d'aquesta empresa podria generar cap a una trentena de llocs de treball, segons va explicar ahir el batlle.

Gas, però, va deixar clar que encara s'està tramitant i que una operació d'aquestes característiques “és complexa”. Per poder fer la venda, l'Ajuntament necessita l'autorització del govern de la Generalitat, el qual, a més, també ha d'especificar la fórmula de la transacció –si es pot fer venda directa o caldrà obrir un concurs públic–; segons l'alcalde, depenent del mètode escollit, l'operació es podria endarrerir.

Fa tres anys, l'Ajuntament va comprar les antigues naus de Lear per 1,5 milions d'euros –tot i que estaven valorades en 6 milions– gràcies als ajuts públics del Pla d'Industrialització, habilitats per afavorir l'activitat empresarial i generar ocupació arran de la deslocalització de la multinacional. Paco Gas va recordar, però, que el milió i mig d'euros que es van pagar per la compra de les naus de Lear, a l'Ajuntament no li van costar “ni un euro”, tan sols s'ha hagut de fer càrrec del seu manteniment.

Paco Gas va explicar que, en un primer moment, l'empresa dedicada a l'exportació de cases prefabricades donaria feina al voltant de trenta persones, “amb perspectives d'anar ampliant la plantilla a mesura que també s'ampliï la seva producció”. De fet, atesa la gran expectació que l'anunci ha generat a la població, moltes persones ja s'han adreçat a l'Ajuntament a lliurar el seu currículum.

Pla parcial

De manera paral·lela a l'operació de venda, l'Ajuntament de Roquetes està elaborant un pla parcial dels terrenys de la zona, que actualment són urbanitzables industrials, per convertir-los en urbans també de qualificació industrial, amb la corresponent urbanització d'aquella parcel·la. Les previsions són, segons Paco Gas, fer la venda aquest any i que l'empresa pugui iniciar la seva activitat l'any vinent.

El complex industrial està format per una nau principal de 12.922 metres quadrats, amb una superfície total construïda de 13.249,52 metres quadrats. La suma de la factoria i els accessos és de 14.543 metres quadrats. Les naus de l'antiga Lear estan situades a la carretera dels Reguers.

LA XIFRA

1,5
milions d'euros
va costar l'adquisició de les naus de la fàbrica Lear, tot i que estaven valorades en 6 milions.

LA DATA

2015
és l'any
que l'Ajuntament preveu que pugui iniciar la seva activitat l'empresa de cases prefabricades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia