Economia

De restaurant, a l'espai El VermuT

L'Aliança, el Bo.Tic i Cal Músic, tres exemples d'èxit en el sector, però amb apostes ben diferents

Albert Sastre, Marc Joli i Cristina Feliu tenen línies diferents però coincideixen en la importància de la qualitat

Tres restaurants, tres línies gastronòmiques diferents i un punt de trobada, l'espai El VermuT de la Fira de Mostres de Girona. Ahir els protagonistes de la ponència van ser Albert Sastre, del restaurant Bo.Tic, de Corçà; Marc Joli, de Cal Músic, de Figueres, i Cristina Feliu, de l'Aliança, d'Anglès. El televisiu Marc Joli, concursant de la segona edició de Top Chef, va explicar la línia del seu restaurant, que pretén adaptar-se al que el client busca a cada moment de la setmana: menú econòmic entre setmana, als vespres tapes per poder compartir i àpats més elaborats el cap de setmana.

En canvi, Albert Sastre va detallar que al seu restaurant, el Bo.Tic, amb una estrella Michelin, hi podem trobar la cuina tradicional amb valor afegit, una oferta atractiva, econòmica i diferent. D'altra banda, Cristina Feliu, juntament amb la seva germana Marina, va reobrir l'Aliança amb una nova proposta. “Per fer el vermut i anar a dinar, però també per anar a fer una copa”, va explicar Cristina Feliu. Una unió del bar dels avis i algunes tapes creades pel seu pare, Lluís Feliu, que va morir el desembre de l'any passat.

Per Joli, l'aparició a la televisió ha estat una ajuda. “Ets el mateix, però obre moltes portes”, va comentar. L' estrella Michelin del 2010 també va situar el Bo.Tic en el mapa. “Has de fer el que t'agrada i el reconeixement arriba sol”, va dir.

Pel que fa a l'oferta gastronòmica, Joli i Feliu van coincidir. Utilitzar productes primers de qualitat, buscar la rendibilitat i transformar el producte dins una carta base adaptada a la temporada són les claus per Joli. També ho és per l'Aliança, on es canvia la carta cada dos mesos segons els productes de temporada.

Una xerrada amena que va servir per descobrir que Sastre i Joli ja tenen noves idees: un restaurant creatiu que uneixi passat, present i futur, el primer, i una pastisseria, el segon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona