Comexi aparca la suspensió temporal de feina perquè ha tingut un augment de les comandes

L'ERO es va presentar al maig i ha afectat durant tres mesos cap al 5% de la plantilla

«La situació del mercat internacional de béns d'equip del nostre sector està canviant i els nostres clients estan començant a decidir fer inversions que havien quedat aturades durant els primers mesos de l'any.» Aquesta és la valoració actual de la situació que fa el conseller delegat de Comexi Group. La millora que això comporta per a l'empresa de Riudellots de la Selva fa que s'hagi decidit no aplicar a partir d'aquest mes de setembre l'ERO temporal. L'expedient es va presentar com una de les mesures dins un pla per fer front a una baixada de vendes del 2008 en relació amb el 2007 del 10% i la previsió que aquest any 2009 la facturació continués disminuint.

Reducció de costos

Per fer front, però, a la «dràstica davallada de marges» que ha comportat la crisi internacional, l'empresa continuarà mantenint tots els projectes relatius a la millora d'eficiència productiva i a la reducció de costos, segons s'ha anunciat. «Això està contribuint decisivament a la viabilitat de l'empresa i a la dotació dels recursos necessaris a les línies d'innovació i desenvolupament que hi ha en marxa, que faran possible oferir als clients equips amb clars avantatges competitius», mantenen els responsables de Comexi Group. En aquest apartat, es destaca que un dels productes pels quals Comexi Group més aposta és la impressió amb tintes per feix d'electrons, en què té una posició reconeguda de lideratge internacional. Segons explica la direcció de l'empresa, «aquesta aposta tecnològica oferirà millores significatives a la indústria de l'envàs i l'embalatge flexibles, especialment en qualitat i en l'eliminació de l'impacte mediambiental dels processos d'impressió, recobriment i laminació».

Procés de fusió

En el darrer trimestre s'ha completat el procés de fusió de quatre empreses del grup dins de Comexi Group Industries. Tot i això, les marques comercials Comexi, Nexus Comexi, Proslit i Enviroxi continuen sent actives en el mercat, mantenint l'especialització tecnològica, però aprofitant les sinergies generades per la fusió.

Comexi Group va facturar l'any passat 90 milions d'euros i va obtenir uns beneficis abans d'impostos d'1,1 milions d'euros. Tot i que es tracta d'una empresa sòlida i sanejada, la baixada de vendes es va situar força per sota de les previsions incloses en el pla estratègic. L'empresa ja va anunciar, però, que veia el futur amb optimisme, ja que es tracta d'un sector amb una demanda consolidada, que ha estat afectada per la conjuntura actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.