La Unió de Llauradors assegura que els preus baixos de l'arròs podrien deixar d'ingressar més de 26 milions als productors

La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià denuncia que els preus que s'ofereixen als productors d'arròs en aquesta campanya podria fer que es deixen d'ingressar més de 26 milions d'euros respecte a l'anterior campanya.

El sector industrial ofereix un preu màxim que volta els 0,27 euros el quilogram, quan enguany passat s'arribà a pagar 0,48 euros; és a dir, un 44% menys.

Aquest preu oferit pels industrials únicament cobreix els costos de producció, a causa de les restriccions que els productors tenen a trobar ubicats els camps de marjal en zones naturals protegides, com és el cas de l'Albufera o les marjals de Pego i Oliva o Almenara. En cap moment es té en compte que el treball en el camp ajuda el manteniment d'aquestes zones de gran valor ambiental.

Les estimacions de producció en aquesta collita se situen al voltant de les 120.000 tones al País Valencià, una xifra similar a la campanya anterior, però amb l'afegit que la qualitat de l'arròs aquesta vegada resulta bastant més superior a la passada ja que les darreres tronades no n'han fet malbé la producció.

La Unió insta el sector industrial arrosser que actue amb responsabilitat per garantir un preu just als productors perquè puguen continuar aquesta tasca tan necessària per a les zones de producció valencianes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona