Economia

La xarxa de Vies Braves incorpora set itineraris

En total tindrà setze dominis i més de dinou quilòmetres de recorregut

Els promotors obren la iniciativa als adeptes del busseig amb tub

El projecte de les Vies Braves comença aquest mes de maig la segona temporada amb la novetat que incorpora set itineraris més –Portbou, Colera, Cadaqués, l'Estartit i Pals, a més de dues noves vies a Llançà i Lloret de Mar– i, per atraure públic nou, obre les vies als adeptes del busseig amb tub. En total, la iniciativa presenta aquest any setze itineraris destinats a la pràctica de la natació en aigües obertes i la immersió lleugera, amb més de dinou quilòmetres de recorregut. Durant l'estiu, s'hi faran desenes d'activitats pensades per fomentar la descoberta del fons marí gironí de manera lúdica, saludable i sense riscos. “Entre les noves rutes, n'hi ha alguna de peculiar, com és la de l'Estartit, que discorre en plena reserva marina de les illes Medes”, va comentar l'impulsor del projecte, el nedador Miquel Sunyer.

Les Vies Braves són itineraris paral·lels als camins de ronda que van abalisats per tal que no hi entrin embarcacions. Estan senyalitzats amb informació de cada tram, també incorporen detalls de la flora i fauna del recorregut i es marquen les sortides d'emergències per si els nedadors volen abandonar abans el recorregut. Accedir-hi és gratuït i estan pensats tant per a nedadors professionals com per a aficionats.

El projecte, publicoprivat, l'impulsen el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l'empresa TechnojetSwim, especialitzada en material tècnic d'entrenament aquàtic. El seu responsable, Lluís Torn, va explicar que aquest any han iniciat un projecte nou per atraure nous públics i obrir les Vies Braves a persones que no són nedadores especialitzades però que són amants del mar i que solen fer busseig amb tub (o snorkel). “Volem donar-hi un vessant més d'oci”, va dir.

Des de les Vies Braves, organitzaran sessions de dinamització a les platges dels municipis implicats en el projecte per tal que els monitors expliquin als usuaris com gaudir de la pràctica de l'snorkel de manera segura. Els impulsors calculen que faran un centenar de sessions de dinamització –tant específiques per al busseig amb tub com per al funcionament general de les Vies Braves– amb l'objectiu d'apropar la gent al mar i que aquells que li tinguin por la perdin.

Altres novetats són la promoció de trobades per nedar en grup o un camp de treball per a estudiants de 14 a 16 anys –organitzat conjuntament amb l'entitat Xatrac– perquè aquests joves coneguin el fons marí i enpguin fer un inventari que es pugui incorporar a la senyalització que ja hi ha a les Vies Braves.

LA FRASE

L'objectiu és arribar a l'any 2016 amb vint-i-cinc vies a vint municipis del litoral gironí
Miquel Sunyer
NEDADOR I IMPULSOR DEL PROJECTE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona