Empreses

Bismart preveu obrir una oficina als EUA l'any vinent

Bèlgica i Qatar també són a la llista de futures destinacions

Microsoft ha reconegut l'empresa com un dels millors socis

L'empresa barcelonina Bismart, especialitzada en projectes i eines de tractament de dades i negoci intel·ligent, està dissenyant el seu pla d'expansió internacional i a la llista de països on pretén obrir una oficina hi ha Bèlgica, Qatar i els Estats Units. La idea és tenir presència en una d'aquestes destinacions al llarg de l'any vinent. I la que sembla que té més números és la de l'altre costat de l'Atlàntic. I una de les raons que els inclinen per aquesta opció és el fet que estan a punt de tancar un contracte per fer un projecte de business intelligence amb una ciutat de l'estat de Florida. Serà la primera feina als EUA i la segona en l'àmbit internacional, ja que Bismart ja treballa en un projecte per a l'ITER, a Cadarache.

Albert Isern, fundador i director general de la companyia, assegura que les altres dues no trigarien gaire més a obrir-se. La de Brussel·les interessa molt per desenvolupar el negoci europeu, i la de Qatar, per obrir-lo a l'Orient Mitjà. De fet, en aquest país del golf han aconseguit un client, una petroliera, amb la qual començaran a treballar a partir del juny.

Padrins.

Aquestes perspectives arriben després d'una feina de promoció en l'àmbit internacional. Una tasca que Bismart ha fet, segons Isern, per mitjà de dos padrins: la ciutat de Barcelona i la companyia Microsoft. Gràcies a la primera ha participat en sessions de la City Protocol Society, un marc de treball que té com a objectiu compartir bones experiències en el procés de transformació cap a ciutats intel·ligents i en el qual participen administracions locals d'arreu del món.

Amb Microsoft, Bismart també té una relació llarga i intensa. Fa dos anys la multinacional nord-americana la va reconèixer com a millor partner de l'any 2013 en la categoria de business intelligence i enguany ha repetit com a finalista dels premis als millors socis. A més, l'ha escollit com a ponent de la seva gira City Next, en la qual ha pogut presentar les seves solucions de big data per a ciutats intel·ligents. Gràcies a aquesta iniciativa, Bismart ha estat present en reunions amb alcaldes de les zones de Varsòvia, Hamburg, Dubai, Amsterdam o Nova York.

Segons Isern, aquestes dues experiències han estat “el millor aparador” per a l'empresa catalana, ja que li han permès donar-se a conèixer davant potencials clients del sector públic i privat.

Bismart va ser fundada el 2009 per Isern, que, després d'haver treballat en grans empreses del sector informàtic, volia crear una companyia pròpia. Segons relata, va analitzar el mercat i va veure que hi havia una escletxa. Es va adonar que empreses i administracions públiques tenen la necessitat de prendre decisions ben informades. I va pensar que, per fer-ho, els podia anar bé una ajuda a l'hora d'ordenar dades i presentar-les de forma entenedora perquè sigui fàcil veure resultats en funció d'objectius.

Des de llavors ha anat consolidant el seu negoci, en el qual competeix amb grans multinacionals, segons Isern, amb eines molt especialitzades i àgils. Té clients del sector públic –als quals ofereix eines preconcebudes- i privat -per als quals dissenya solucions a mida-. L'any passat va facturar dos milions d'euros i el 2015 espera doblar les vendes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bismart preveu obrir una oficina als EUA l'any vinent

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona