Girona

Vuit milions per a set projectes d'R+D+I

Els ajuntaments d'Arbúcies, Girona, Palamós, Riudellots de la Selva, Salt, Vilablareix i el consorci Ripollès Desenvolupament rebran 4 milions d'euros del fons europeu de desenvolupament regional (Feder) destinats al foment de la innovació, el desenvolupament empresarial i l'economia del coneixement a Catalunya. La Diputació aportarà dos milions, el 25% dels vuit milions del global dels projectes, que han d'estar enllestits abans del desembre del 2010. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, i el president de la Diputació, Enric Vilert, van presentar ahir la selecció dels projectes de l'Eix 1 Feder.

k

Més informació a www.elpunt.catL'acte es va fer ahir a la Diputació de Girona, amb la presència del director general d'Administració Local, Carles Bassaganya; la directora territorial de Governació a Girona, Mireia Mata; el vicepresident i diputat de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies, Joan Pluma; el vicepresident i diputat de Cooperació Municipal, Narcís Casassa, i els alcaldes dels municipis que rebran la inversió del fons europeu.Les actuacions presentades són fruit del conveni de col·laboració per a la cogestió i codecisió del fons europeu de desenvolupament regional signat entre el Departament de Governació i les diputacions catalanes.L'objectiu és fomentar la participació en aquest Eix 1 d'Innovació i Desenvolupament Empresarial, que s'ha traduït en set actuacions a Girona amb una inversió de gairebé 8 milions d'euros. L'àrea de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies de la Diputació, que lidera el programa des d'aquesta institució, va posar en marxa una oficina de suport per ajudar als ajuntaments i ens locals en la tramitació i presentació dels expedients.
Arbúcies
A Arbúcies invertiran 1,2 milions d'euros per crear un complex d'equipaments i serveis empresarials destinats a fomentar la innovació i el desenvolupament tecnològic de les petites i mitjanes empreses, en especial per al clúster carrosser del municipi.
Girona
A Girona invertiran 1 milió d'euros per potenciar un projecte per a la promoció i dinamització del clúster TIC-Media. Es basa en diferents eixos: la implantació d'una infraestructura cientificotecnològica que aportarà avantatges a les empreses i grups de recerca, l'impuls de projectes i noves empreses i l'organització del clúster a través d'un programa d'activitats per consolidar-lo.
Palamós
A Palamós el projecte té una inversió de 208.141 euros que servirà per impulsar l'administració electrònica i d'infraestructura de les telecomunicacions.
Riudellots de la Selva
A Riudellots de la Selva s'invertiran 1,5 milions d'euros a crear un centre d'innovació gastronòmica industrial que pretén esdevenir un espai comú per a les empreses del sector alimentari.
Salt
A Salt el projecte és crear una incubadora creativa cultural i de serveis auxiliars a la Factoria Cultural Coma-Cros. La inversió, que supera el milió d'euros, és per condicionar un espai i posar en marxa el centre renovat.
Vilablareix
Vilablareix vol invertir 825.728 euros per crear un viver empresarial per facilitar l'aparició de noves empreses i promoure l'esperit emprenedor entre les societats emergents i les joves.
Ripollès
El consorci Ripollès Desenvolupament invertirà més d'un milió per tirar endavant un projecte integral de suport a l'emprenedoria. L'objectiu és oferir un ventall d'espais, serveis de suport i acompanyament a l'emprenedoria i afavorir la inclusió de les TIC.Amb aquesta resolució, a les comarques de Girona s'executarà una inversió global de 7.998.838,92 euros per desenvolupar set actuacions. El Departament de Governació finança el 50% del cost dels projectes a través del fons Feder, fet que suposa 3.999.419,47 euros; la Diputació de Girona hi aporta un 25%, que significa 1.999.709,73 euros, i l'altre 25% restant va a càrrec dels ens locals responsables dels projectes.A partir de l'Eix 1 del Feder es poden finançar les actuacions de suport a la transferència de tecnologia i la millora de xarxes de cooperació, el suport a les activitats emprenedores, així com l'impuls del creixement d'empreses locals amb projecció global i de l'administració electrònica per a l'atenció ciutadana.
Una inversió global de 38,6 milions d'euros a Catalunya
El Departament de Governació i Administracions Públiques ha estructurat el període de programació del Feder 2007-2013 en dues convocatòries: el període 2007-2010 i el 2011-2013. Ara, juntament amb les diputacions, ha resolt la convocatòria dels projectes subvencionables relacionats amb l'Eix 1, inclosos dins del primer període.Al conjunt de Catalunya, la part del Feder destinada a les corporacions locals incloses en el conveni entre el Departament de Governació i les diputacions està dotada, en aquesta primera convocatòria 2007-2010, amb 19,3 milions d'euros, fet que suposarà una inversió global de 38,6 milions d'euros al conjunt del territori.Els projectes seleccionats en aquesta convocatòria han d'estar executats i certificats abans del 31 de desembre del 2010. No serà fins a principi del 2011 quan sortirà la convocatòria per al període següent (2011-2013).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.