Girona

Vuit milions per a set projectes d'R+D+I

Els ajuntaments d'Arbúcies, Girona, Palamós, Riudellots de la Selva, Salt, Vilablareix i el consorci Ripollès Desenvolupament rebran 4 milions d'euros del fons europeu de desenvolupament regional (Feder) destinats al foment de la innovació, el desenvolupament empresarial i l'economia del coneixement a Catalunya. La Diputació aportarà dos milions, el 25% dels vuit milions del global dels projectes, que han d'estar enllestits abans del desembre del 2010. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, i el president de la Diputació, Enric Vilert, van presentar ahir la selecció dels projectes de l'Eix 1 Feder.

k

Més informació a www.elpunt.catL'acte es va fer ahir a la Diputació de Girona, amb la presència del director general d'Administració Local, Carles Bassaganya; la directora territorial de Governació a Girona, Mireia Mata; el vicepresident i diputat de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies, Joan Pluma; el vicepresident i diputat de Cooperació Municipal, Narcís Casassa, i els alcaldes dels municipis que rebran la inversió del fons europeu.Les actuacions presentades són fruit del conveni de col·laboració per a la cogestió i codecisió del fons europeu de desenvolupament regional signat entre el Departament de Governació i les diputacions catalanes.L'objectiu és fomentar la participació en aquest Eix 1 d'Innovació i Desenvolupament Empresarial, que s'ha traduït en set actuacions a Girona amb una inversió de gairebé 8 milions d'euros. L'àrea de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies de la Diputació, que lidera el programa des d'aquesta institució, va posar en marxa una oficina de suport per ajudar als ajuntaments i ens locals en la tramitació i presentació dels expedients.
Arbúcies
A Arbúcies invertiran 1,2 milions d'euros per crear un complex d'equipaments i serveis empresarials destinats a fomentar la innovació i el desenvolupament tecnològic de les petites i mitjanes empreses, en especial per al clúster carrosser del municipi.
Girona
A Girona invertiran 1 milió d'euros per potenciar un projecte per a la promoció i dinamització del clúster TIC-Media. Es basa en diferents eixos: la implantació d'una infraestructura cientificotecnològica que aportarà avantatges a les empreses i grups de recerca, l'impuls de projectes i noves empreses i l'organització del clúster a través d'un programa d'activitats per consolidar-lo.
Palamós
A Palamós el projecte té una inversió de 208.141 euros que servirà per impulsar l'administració electrònica i d'infraestructura de les telecomunicacions.
Riudellots de la Selva
A Riudellots de la Selva s'invertiran 1,5 milions d'euros a crear un centre d'innovació gastronòmica industrial que pretén esdevenir un espai comú per a les empreses del sector alimentari.
Salt
A Salt el projecte és crear una incubadora creativa cultural i de serveis auxiliars a la Factoria Cultural Coma-Cros. La inversió, que supera el milió d'euros, és per condicionar un espai i posar en marxa el centre renovat.
Vilablareix
Vilablareix vol invertir 825.728 euros per crear un viver empresarial per facilitar l'aparició de noves empreses i promoure l'esperit emprenedor entre les societats emergents i les joves.
Ripollès
El consorci Ripollès Desenvolupament invertirà més d'un milió per tirar endavant un projecte integral de suport a l'emprenedoria. L'objectiu és oferir un ventall d'espais, serveis de suport i acompanyament a l'emprenedoria i afavorir la inclusió de les TIC.Amb aquesta resolució, a les comarques de Girona s'executarà una inversió global de 7.998.838,92 euros per desenvolupar set actuacions. El Departament de Governació finança el 50% del cost dels projectes a través del fons Feder, fet que suposa 3.999.419,47 euros; la Diputació de Girona hi aporta un 25%, que significa 1.999.709,73 euros, i l'altre 25% restant va a càrrec dels ens locals responsables dels projectes.A partir de l'Eix 1 del Feder es poden finançar les actuacions de suport a la transferència de tecnologia i la millora de xarxes de cooperació, el suport a les activitats emprenedores, així com l'impuls del creixement d'empreses locals amb projecció global i de l'administració electrònica per a l'atenció ciutadana.
Una inversió global de 38,6 milions d'euros a Catalunya
El Departament de Governació i Administracions Públiques ha estructurat el període de programació del Feder 2007-2013 en dues convocatòries: el període 2007-2010 i el 2011-2013. Ara, juntament amb les diputacions, ha resolt la convocatòria dels projectes subvencionables relacionats amb l'Eix 1, inclosos dins del primer període.Al conjunt de Catalunya, la part del Feder destinada a les corporacions locals incloses en el conveni entre el Departament de Governació i les diputacions està dotada, en aquesta primera convocatòria 2007-2010, amb 19,3 milions d'euros, fet que suposarà una inversió global de 38,6 milions d'euros al conjunt del territori.Els projectes seleccionats en aquesta convocatòria han d'estar executats i certificats abans del 31 de desembre del 2010. No serà fins a principi del 2011 quan sortirà la convocatòria per al període següent (2011-2013).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró