Economia

Mataró registra el millor mes de juliol pel que fa a l'ocupació des del 2009

Registra una taxa d'atur del 19,87% i 11.833 persones encara busquen feina a la ciutat

Els sindicats destaquen la temporalitat dels nous contractes signats

El juliol és habitualment un bon més per a l'ocupació i aquest any la temporada d'estiu ha fet recular les xifres d'atur registrat a Mataró a nivells de fa sis anys. El nombre de persones desocupades a la ciutat se situa per sota de les 12.000, concretament 11.833, i caldria remuntar-se al mes de setembre del 2009 per trobar una dada semblant. Pel que fa a la taxa d'atur, a la capital del Maresme se situa en el 19,87%, 2,5 punts percentuals inferior a la de juliol del 2014. En aquest sentit més de 210 persones van aconseguir sortir el mes passat de les llistes de desocupats perquè van trobar feina.

Malgrat aquest descens, Mataró continua al capdavant dels municipis de més de 50.000 habitants de la demarcació de Barcelona que més atur registren. Pel que fa a la comarca del Maresme, la baixada de l'atur aquest juliol també ha estat significativa. Amb una taxa que arriba fins al 16,16%, el nombre de persones sense feina és de 31.888, un total de 495 menys que el mes anterior.

Els sindicats, crítics

El sector de serveis és el que més ha contribuït a la reducció de l'atur i en aquest sentit els sindicats posen l'èmfasi en la precarització i la temporalitat d'aquests nous contractes signats. Des de CCOO s'insta les empreses a generar ocupació estable, però també les administracions públiques perquè, d'una banda, facin un gir radical en les polítiques i impulsin una ocupació de qualitat, i de l'altra, generin llocs de feina a través de la inversió. La lectura que la UGT fa de les xifres de l'atur registrat tampoc és positiva i continuen reclamant la derogació de la reforma laboral, però també la implementació de polítiques que fomentin la creació d'ocupació estable i de qualitat.

LA XIFRA

19,8%
Taxa d'atur
registrat a Mataró durant el mes de juliol. En xifres absolutes representen 11.833 desocupats.

Una taxa d'atur desigual

A banda de Mataró, al Maresme hi ha altres municipis que superen la mitjana comarcal pel que fa a la taxa d'atur. Pineda de Mar, amb un 20,4% i Sant Iscle de Vallalta, amb 20,4, encapçalen la llista, però els segueixen Canet de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Santa Susanna i Tordera. En totes aquestes localitats s'ha reduït el nombre de desocupats durant el mes de juliol. Per exemple, a Pineda de Mar, un total de 91 persones van signar un contracte el mes passat. A l'altra banda de la balança hi ha Alella, Cabrils, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar que de nou es mantenen amb una taxa d'atur al voltant del 10% i molt per sota de la mitjana. Pel que fa a la demarcació de Barcelona, el juliol tanca amb 377.981 demandants d'ocupació. Aquesta xifra és un 1,5% inferior a la de demandants del mes anterior, cosa que en números absoluts representa un descens de 5.582 persones. Tots els sectors d'activitat i totes les comarques redueixen el nombre de desocupats en un dels millors mesos de juliol dels darrers anys. Tot i així, per gènere, l'atur només ha baixat en els homes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona