Economia

Organitzen a Girona el primer Congrés Internacional d'Enoturisme

Una vintena de ponents, entre els quals Josep Roca, participaran en la trobada, que es farà el 24 d'octubre

Josep Roca, d'El Celler de can Roca, amb la conferència sobre La creativitat i l'enoturisme; Pere Bonet, de Caves Freixenet i president del Consell Regulador del Cava, que parlarà de L'enoturisme i la DO Cava; i María José Sevilla, directora del departament de Foods and Wines from Spain de l'ambaixada espanyola a Londres, són alguns de la vintena de ponents que participaran el dissabte 24 d'octubre en el primer Congrés Internacional d'Enoturisme, que se celebrarà durant tot el dia a l'Espaicaixa, a Girona.

Aquests reconeguts especialistes del món del vi aproparan als assistents l'enoturisme, com una disciplina que abasta un conjunt de vessants i que afecten tant el món del turisme com la cultura, les comunitats que viuen en llocs vitivinícoles, l'art, el patrimoni o la música, entre d'altres.

El congrés està promogut per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya i té el suport de diferents organismes oficials, la Ruta del Vi de la DO Empordà, diferents DO catalanes, l'Ajuntament de Cassà de la Selva, l'Associació Catalana de Sommeliers, cellers i establiments d'hostaleria, i altres, com el Fòrum Garrotxa.

L'objectiu del congrés, tal com expliquen els seus organitzadors, és donar una formació de qualitat a partir de l'exposició de ponents de primer nivell i grans coneixedors dels diferents àmbits de l'enoturisme, així com servir d'excel·lent plataforma de networking, màrqueting i vendes.

Per aquest motiu, el públic a qui s'adreça és el consumidor final, l'amant del vi, el turista enològic, cellerers, hostalers, operadors turístics, propietaris de cellers, responsables de comunicació i màrqueting i qualsevol persona interessada en el món del vi i l'enoturisme.

A banda de les exposicions i de la compartició d'experiències, el congrés també inclourà tastos de vins de diferents cellers i denominacions d'origen, tant catalanes com estrangeres.

La jornada s'iniciarà a dos quarts de nou del matí a càrrec d'Agustí Ensesa, de Mestres Tastavins; Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d'Enologia de la URV; Xavier Albertí, president de la DO Empordà; Pere Vila, president de la Diputació de Girona, i Felip Puig, conseller del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. A la cloenda, a dos quarts de vuit del vespre, també hi ha prevista l'assistència del president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà.

LA DATA

24.10.15
Dia
que se celebra a Girona, matí i tarda, el Congrés Internacional d'Enoturisme.

LA XIFRA

16
Ponències diferents es presentaran durant la jornada, amb l'enoturisme com a fil conductor.

LA FRASE

L'objectiu del congrés és donar una formació de qualitat a partir de l'exposició de ponents de primer nivell

Presència de cellers

A banda de representants dels principals consells reguladors i especialistes en enoturisme, el congrés rebrà les ponències de representants de reconeguts cellers, com ara Xavier Oliver Conti, propietari de Bodegues Oliver Conti; Anna Castillo, responsable d'enoturisme del celler Abadal; Josep Trallero, enòleg de Bodegues Bell-lloc. També i com a representant d'un altre sector íntimament relacionat amb el vi, hi haurà Joan Puig, director general de la fàbrica de suro Oller. Des del Rosselló, hi haurà el president de la Fédération du Tourisme de Terroir, Jean-Louis Salies, i Patricia Gomez, responsable de comunicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona