L'Autoritat Portuària prohibeix a la naviliera Iscomar fer escala al port de Barcelona

El Port de Barcelona va ordenar ahir que no s'autoritzin les escales dels vaixells de la naviliera Iscomar a la capital catalana per haver incomplert una resolució de l'Autoritat Portuària aprovada el 30 de setembre passat. La resolució establia que l'operativa del vaixell Isabel del Mar, nau de càrrega i passatge de la companyia Iscomar, quedava supeditada al compliment de tres condicions: pagar una fiança de 100.000 euros, avançar 21.000 euros per cobrir totes les taxes portuàries del vaixell durant els set dies següents i no tenir cap deute pendent de serveis portuaris bàsics.

L'incompliment de qualsevol d'aquests requisits implicava l'exigència immediata del pagament d'una fiança de 300.000 euros. D'altra manera, es denegaria l'ús de les instal·lacions portuàries als vaixells d'Iscomar.

El termini establert per satisfer aquestes condicions ha acabat i la naviliera no ha complert els requisits. És per això que l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB) va acordar suspendre els serveis d'Iscomar al port de la capital catalana, on ha quedat inhabilitada per dur a terme qualsevol mena d'operació.

Les naus d'Iscomar no podran tornar a operar en aigües barcelonines fins que la naviliera regularitzi la seva situació amb l'Autoritat Portuària i la resta d'operadors, de manera que a partir d'ahir ni passatge ni càrrega no podran embarcar en aquests ports.

Informar els usuaris

L'APB ha preparat un servei per informar els usuaris del Grup Contemar, al qual pertany Iscomar, dels motius i les conseqüències d'aquesta decisió. També es facilitaran fulls de reclamació als viatgers afectats perquè puguin reclamar els seus drets establerts per llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

Barcelona
Economia

Destinen 1,7 milions a contractar més personal de suport als temporers de Lleida

Lleida
Economia

Damm tanca el 2023 amb 130 milions de benefici, un 28% més que l’any anterior

barcelona

Les càrnies i la indústria química fan créixer les exportacions gironines a l’abril

girona
economia

La Caixa preveu augmentar la inversió en Naturgy i Telefònica

barcelona

Calsina Carré, Henkel i CHEP fan un acord de transport sostenible

pont de molins
economia

El president del BBVA fa una picada d’ullet a les pimes en l’assalt al Sabadell

Santander
economia

Les exportacions catalanes pugen un 5,6% a l’abril després de cinc mesos de descensos

barcelona
ECONOMIA

Les darreres pluges no remunten les activitats aquàtiques a Mont-rebei

Os de Balaguer