Economia

Castell del Remei aposta per l'elaboració de blancs

Planta nous ceps per incrementar la producció de ‘sauvignon' blanc

Quatre de cada cinc vins de la DO Costers del Segre provenen de raïms negres

Castell del Remei ha iniciat la plantació de nous ceps amb què espera incrementar la seva producció de varietats de vi com ara el sauvignon blanc. Després de dur a terme els primers experiments fa un any en un terreny situat dins de la seva finca de Penelles (Noguera), la direcció del celler ha decidit continuar apostant per aquest producte i ampliar en cinc hectàrees la plantació de vinyes amb què elaboraran nous blancs.

Les argiles que conformen el sòl d'aquesta zona contribueixen a aconseguir uns vins més suaus. D'aquesta manera pretenen potenciar un producte que molts cops acaba fent-se servir per elaborar cava i que ara per ara representa una cinquena part dels vins de la DO Costers del Segre; les denominacions d'origen de la Terra Alta i el Penedès són on té més pes.

La reivindicació dels blancs serveix, segons la direcció de Castell del Remei, per seguir la tendència dels consumidors a escala mundial, que demanen varietats més lleugeres. El principal motiu és que aquesta beguda també es consumeix cada cop més fora dels àpats i s'utilitza per acompanyar aperitius o postres.

El celler produeix anualment unes 650.000 ampolles de vi de diferents varietats. La seva facturació ha crescut al voltant d'un cinc per cent en els darrers dos anys, en bona part gràcies a la posada a la venda de nous productes. L'increment de vendes s'ha produït, sobretot, entre els clients que té arreu de l'Estat i la voluntat és la d'incrementar en un futur el nombre d'exportacions cap al continent americà.

Castell del Remei forma part des de fa un any i mig –des que l'empresari vitivinicultor Tomàs Cusiné va assumir-ne la direcció– d'un grup empresarial integrat per quatre cellers: tres dels quals ubicats a la DO Costers del Segre i l'altre, a la de la Conca de Barberà. Des d'aleshores s'ha dut a terme una renovació de la seva imatge i també s'ha intensificat la recerca de noves varietats, com ara les que s'extreuen de les vinyes en altura que tenen a la zona de les Garrigues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona