Els pagesos fan una crida a la societat civil a manifestar-se demà contra les detencions

El sindicat UP convoca una marxa de protesta a Tarragona

A més a més, el dirigent del sindicat Salomó Torres no va descartar que el sindicat acabi portant als jutjats la càrrega policial de fa sis dies, ja que considera que els departaments d'Agricultura i d'Interior de la Generalitat haurien d'haver fet algun gest de distensió com ara retirar la seva denúncia, fet que no s'ha produït. Els pagesos fan extensiva la convocatòria de demà «a tota la ciutadania que vulgui una societat lliure on els dirigents sindicals no siguin represaliats». Amb aquest plantejament, UP torna a insistir en la tesi que la detenció de Carlos Vicente, membre de la direcció nacional del sindicat, va ser intencionada.

En l'assemblea que es va fer ahir a la nit Alcover es va tornar a carregar la responsabilitat de les actuacions policials de Reus al delegat del Govern a Tarragona, el socialista Xavier Sabaté, a qui es va retreure que en lloc de representar el govern i donar resposta al sector agrari, «s'hagi dedicat a posar més llenya al foc». També es va responsabilitzar el número dos de la conselleria d'Interior, Joan Boada, del fet que els tres detinguts a Reus passessin la nit al calabós. L'organització de la manifestació confia tenir demà a Tarragona el suport de diferents col·lectius polítics i socials.

Pel que fa a la crisi de la pagesia, que ha estat precisament el motiu de les últimes mobilitzacions, els dirigents del sindicat van reiterar «el maltractament a la fruita seca, el consentiment d'una mala organització comuna del mercat del vi i l'oligopoli exercit per les grans distribuïdores agroalimentàries». Respecte a aquesta situació, van denunciar que el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, no hagi posat damunt de la taula cap de les mesures proposades pel sindicat. També li van retreure que no s'hagi preocupat pels incidents del cap de setmana passat a Reus, i més concretament per la sort de Carlos Vicente, un dels interlocutors de Llena en les negociacions amb UP.

Rebuig a un ple monogràfic imminent

EL PUNT

L'alcalde d'Arnes i diputat de CiU, Xavier Pallarès, ha avançat que la federació portarà al Consell Consultiu la llei estatal de representació d'organitzacions agràries perquè «vulnera clarament les competències exclusives de la Generalitat en matèria d'agricultura i ramaderia». Pallarès va defensar una moció en aquest sentit en el ple del Parlament d'aquesta setmana que va topar amb el rebuig dels tres grups que representen el govern. La moció també insistia a demanar la convocatòria d'un ple específic sobre la situació del món agrari abans del mes de gener del 2010. En aquest punt el text de la moció feia referència a l'aprovació d'una resolució durant el debat de política general, que es va fer a principis d'octubre. segons la qual s'havia de convocar aquest ple monogràfic abans de sis mesos, és a dir, abans de l'abril de l'any que ve. «Tots coneixem cap on vol portar el tripartit l'agricultura del nostre país», va denunciar Pallarès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”