L’oleoturisme, un nou atractiu per a la Costa Brava
El Patronat de Turisme Costa Brava - Girona organitza una primera jornada de treball, formació i intercanvi que reuneix una vintena de productors d’oli de la demarcació de Girona, empreses d’activitats enogastronòmiques i d’allotjament turístic, ajuntaments i entitats com ara la DOP Oli de l’Empordà i la Càtedra del Vi i de l’Oli de l’Empordà, per impulsar l’oleoturisme a l’Empordà. És un altre producte arrelat al territori per reforçar la identitat etnocultural, la dieta saludable i el turisme gastronòmic, que teixirà complicitats entre diferents sectors –productors, restauradors, turisme– i generarà noves experiències ecoturístiques i enogastronòmiques per als visitants de la demarcació de Girona en qualsevol època de l’any.Properament estan previstes diverses iniciatives i actuacions per seguir estructurant i divulgant el producte oleoturístic de la Costa Brava entre el públic de proximitat i també internacional, en la línia de seguir posicionant aquest territori com a referent en turisme gastronòmic. L’oleoturisme és l’ultima tendència en turisme gastronòmic, i territoris com el Bages, Alacant, Jaén, Còrdova o Màlaga en són destinacions capdavanteres.