Economia

L’Íbex-35 cau un 6,1% en una setmana arran de les crisis bancàries

Ha notat les conseqüències de les crisis bancàries dels EUA i Suïssa

L’Íbex-35 ha notat les conseqüències de les crisis bancàries dels EUA i Suïssa. En la jornada d’aquest divendres, han tancat la cotització un 6,1% per sota del que obria el dilluns. És la seva pitjor setmana des que es va encetar l’any. No han pogut capgirar la situació ni l’anunci del Banc Central Europeu de mantenir ferma l’estratègia contra la inflació apujant mig punt els tipus d’interès ni la sortida al rescat de Credit Suisse per part del Banc Nacional de Suïssa, amb la concessió d’un préstec de 50.000 milions d’euros. Aquest divendres tot indicava que podria ser una alenada d’aire fresc dins d’una mala setmana, però al final el dia ha acabat per sota dels 8.800 punts, un 1,92% inferior.

Sens dubte, l’ha afectat la inestabilitat generada per la fallida del nord-americà Silicon Valley Bank i les dificultats que han deixat a punt de la fallida el Credit Suisse.

A l’Estat espanyol, els valors bancaris han estat una altra vegada els protagonistes de la sotragada, amb Santader liderant les pèrdues (-4,65%), seguit de BBVA (-3,49%), Sabadell (-3,14%), Bankinter (-2,52%), Caixabank (-2,12%) i Unicaja (-1,74%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia