MARC PARALS

«Fem les hamburgueses de la mateixa manera des de fa 35 anys»

dani vilà

En Pere Parals i la Teresa Ill van ser els fundadors del König a l'any 1973. Actualment, un dels seus fills, en Marc Parals, n'és el gerent i hi treballa el seu germà Pere.

–Expliqui'm quin és el secret de les seves patates braves?
–«Utilitzar patata natural i de qualitat és bàsic. Una de les coses importants és que totes les patates braves són fetes del dia. I la salsa amb els seus ingredients també és important. Cal pensar que des de fa 20 anys és la mateixa persona que fa la barreja i n'escull els ingredients.»
–Estan tocats per l'èxit. A cada local que obren s'hi registren cues i això no és fàcil.
–«Sempre hem intentat donar un servei de qualitat al nostre client. Potser vénen a fer un entrepà, però el servei que els donem és com el de qualsevol restaurant, oferint-los postres, cafè... Tampoc es pot oblidar la qualitat dels productes primaris, com la carn que ens serveix des dels inicis Casa Baldiró de Banyoles, amb qui ens uneix el fet que som parents, o ara que també ens serveix carn J.J. Bartra. Això hi fa molt perquè és carn de qualitat i nosaltres fem les hamburgueses igual com les fèiem fa 35 anys.»
–Ha canviat molt el client?
–«Bé, notem diferències. També nosaltres hem anat incorporant més productes com les amanides, que ens serveix per compensar més la carta i oferir més alternativa als nostres clients. Potser sí que notem que ara els clients són més còmodes. A vegades, hi ha locals amb força cua esperant una taula quan la barra està buida.»
–Tots els locals són a Girona a l'àrea metropolitana. És volguda aquesta implantació concentrada?
–«Sí, no podem oblidar que som una empresa familiar i mantenim la voluntat de fer només allò que puguem controlar, perquè és bàsic per garantir la qualitat.»
–Han pensat a obrir-se a altres mercats?
–«No podem amagar que rebem propostes per obrir franquícies a molts municipis gironins i de fora. Però apostem perquè tots els restaurants segueixin sota el nostre control. Ara, de moment, ens plantegem dos anys per consolidar els locals nous i després ens podem plantejar estendre'ns a altres municipis com Figueres o altres.»