Economia

La UEP impulsa un grup de compra conjunta d'energia

La patronal de l'Alt i el Baix Penedès vol promoure la unió d'esforços per aconseguir reduir la despesa energètica de les empreses

La proposta parteix de la factura actual per analitzar-ne cada cas

La Unió Empresarial del Penedès (UEP) ha començat a treballar al llarg del 2015 per crear un grup d'empreses per a la compra conjunta d'energia. L'objectiu és aconseguir que els interessats aconsegueixin abaratir la despesa que fonamentalment destinen a pagar la llum a les empreses.

En la primera reunió de treball hi va haver representants i directius de mig centenar d'empreses que durant un matí es van dedicar a resoldre dubtes de funcionament i a veure les possibilitats d'aplicació de la proposta a les característiques i peculiaritats de la seva empresa. La sessió va tenir lloc al celler de Can Suriol (Font-rubí) i va anar a càrrec de José Enrique Vázquez, soci director de l'empresa BioQuat. Aquesta és la consultoria energètica amb què la UEP vol tirar endavant aquest projecte que, segons el president, Santi Carda, ja disposa d'un nombre d'empreses interessades important. Segons ell, si les cinquanta empreses que s'han interessat pel projecte l'acabessin tirant endavant, la UEP passaria a ser un client preferent per a les comercialitzadores d'energia. Aquest és l'objectiu que la patronal persegueix per aconseguir uns preus com més baixos millor.

En els últims anys la UEP ha detectat que la despesa de la llum i del gas són dels maldecaps més importants en la gran majoria d'empreses mitjanes i grans del Penedès. Per això, a les sessions organitzades per crear aquest nou grup a través de la consultoria mediambiental BioQuat, es parteix de l'anàlisi de les factures de cada una de les empreses per conèixer, amb el màxim de detall, amb quines cartes s'ha de jugar a l'hora d'anar a buscar l'energia als mercats.

LA FRASE

Amb les empreses que tenim ara estaríem parlant d'un consum de 240 milions de watts
Santi Carda
president de la uep

LA XIFRA

50
és el nombre d'empreses
que s'han adherit al grup per tal d'activar un sistema conjunt de compra d'energia.

També demanen fibra òptica

Al llarg del 2015 més d'un centenar d'empreses i institucions públiques i privades del Penedès també s'han adherit al manifest pel desplegament de la fibra òptica impulsat per la Unió Empresarial del Penedès (UEP). Amb el manifest hi ha l'objectiu d'aconseguir una millora substancial de la xarxa de telecomunicacions per preservar i impulsar la capacitat de lideratge i competitivitat de les empreses del territori, tant les del sector vitivinícola com de la indústria, els serveis i el comerç. Paral·lelament a l'impuls del manifest, la primavera passada la UEP va mantenir contactes bilaterals amb les principals operadores de telecomunicacions i empreses locals especialitzades per cercar solucions a la precària situació de la xarxa disponible a la comarca. La UEP i les entitats signants del manifest reclamen que la planificació del desplegament de fibra òptica o la implantació d'altres tecnologies per millorar la connectivitat es faci prioritzant el servei en els principals punts d'activitat econòmica, polígons industrials i centres d'activitat comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona